La Galați, Festivalul Internațional de Film Ecologist „Ecofest”

La Galați, Festivalul Internațional de Film Ecologist „Ecofest”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), în colaborare cu Asociaţia Inițiativa Ecologistă Europeană, organizează cea de-a XII-ediție a proiectului socio-cultural și educațional Festivalul Internațional de Film Ecologist "Ecofest" - "Pentru Sănătatea Pământului", care se va desfășura în perioada 7-11 iunie 2022.

La festival vor participa cineaști și filme de gen reprezentative, din ţări de pe mai multe continente, peliculele fiind prezentate gratuit publicului. La fiecare ediție, "Ecofest" a realizat o îmbinare originală a temelor culturale și artistice cu cele ecologiste, acestea din urmă urmărind informarea și conștientizarea participanților cu privire la impactul problemelor legate de mediu asupra calității vieții.

Festivalul va avea o importantă componentă educativă, prin implicarea, în baza parteneriatului cu Ministerul Educației, a școlilor și elevilor din Galați, într-un concept original numit "Zona liberă de indiferență", care, de-a lungul edițiilor anterioare, s-a convertit într-unul dintre cele mai ample programe de educație ecologistă non-convențională desfășurate în România. În cadrul "Zonei Libere de Indiferență" se va organiza o competiție între echipe reprezentând școli și licee din Galați, care vor prezenta câte un proiect ecologist. Proiectele vor fi însoțite de momente artistice, realizate de elevii din aceeași școală sau liceu.

Programul ediției 2022 va cuprinde două secțiuni de proiecții de filme cu tematică ecologistă, "Competiţie" şi "Panorama". În cadrul primei secțiuni vor intra în competiție filme prezentate pentru prima oară în România, jurizarea fiind asigurată de un juriu internațional de specialitate și de un juriu format din 50 de elevi din școlile din Galați (care va decerna marele premiu al publicului). Secțiunea "Panorama" oferă, hors-concours, filme reprezentative cu tematică ecologistă, românești și străine, premiate la festivalurile internaționale de gen.

Pe lângă proiecții de film, pe parcursul celor cinci zile ale festivalului, se vor organiza workshopuri educative și de creație cu tematică ecologistă, concerte și un spectacol de teatru.

Vom reveni cu amănunte despre sălile unde vor avea loc proiecţiile.

Citit 1426 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2022 21:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.