Actorii răsuflă uşuraţi

Actorii răsuflă uşuraţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Teatrele din Galaţi vor avea de suferit de pe urma reorganizării, dar într-o măsură mult mai mică decât se prevedea iniţial *

Se va face restructurare în teatrele gălăţene, dar nu la nivelul la care se anunţa iniţial. Aşadar, concedierile nu se vor mai face aplicându-se un şablon, ci fiecare instituţie în parte va căuta soluţiile cele mai nimerite pentru ca aceste restructurări să nu afecteze buna funcţionare a teatrelor.

După ce ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a recomandat autorităţilor locale să nu includă în hora restructurărilor Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, se pare că lucrurile s-au mai liniştit puţin. Astfel, directorul Teatrului Dramatic, Vlad Vasiliu, spune că, în ciuda recomandării Ministerului, instituţia pe care o conduce va face o mică restructurare.

„Autorităţile locale sunt de părere, iar noi suntem de acord, să se facă totuşi o reorganizare a activităţii, pentru că nu ar fi corect ca în alte părţi să se întâmple, iar noi să rămânem la fel. Însă acest lucru se va întâmpla abia după concediu, începând cu noua stagiune”, a declarat Vlad Vasiliu.

În ce priveşte posibilitatea ca tot actorii să fie cei care plătesc preţul restructurării, Vlad Vasiliu a spus că nu se va pune problema renunţării la cei care joacă pe scenă, întrucât deja colectivul artiştilor este destul de restrâns la Galaţi.

„Dacă s-ar pune în discuţie să renunţăm la actorii pensionari sau pensionabili, nu am mai avea cu cine să ne facem treaba. Am făcut o socoteală şi am realizat că sunt pensionari care joacă şi în cinci piese ale actualei stagiuni. Ca să vedeţi cât sunt de importanţi vă spun că avem doar trei piese în care nu joacă niciun pensionar”.

„Cum să facem stagiune numai cu trei piese? Este absurd. În plus, dacă ar fi să renunţăm la contract de muncă şi am face contracte individuale de colaborare cu aceste persoane, tot nu am face nicio economie la buget”.

„Aşa că nu cred că vom aplica această soluţie. Mai întâi să treacă vacanţa şi apoi vom vedea”, a mai precizat directorul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

În ce priveşte celelalte două teatre din Galaţi, se pare că lucrurile stau cam la fel. Adică nu se vor mai face reducerile procentuale, ci se va analiza situaţia fiecărei instituţii în parte. Directorul Teatrului de Păpuşi „Gulliver”, Stelian Stancu, este de părere că restructurarea la instituţia pe care o conduce nu va afecta foarte mult activitatea.

„Se ştie că există această recomandare a autorităţilor centrale ca teatrele să fie ultimele care să aibă de suferit din pricina concedierilor. Probabil că vom face şi noi o reorganizare, însă totul va fi în aşa fel încât să nu ne afecteze activitatea”, a declarat directorul Stelian Stancu.

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.