Două seri de film cu Caravana TIFF Unlimited

Două seri de film cu Caravana TIFF Unlimited
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Caravana Filmelor TIFF Unlimited ajunge la Galaţi, pe 13 şi 14 august. Timp de două seri, de la ora 21,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor (locul iniţial, esplanada de la Spicu, fiind schimbat din cauza vremii nefavorabile), gălăţenii se vor bucura gratuit de proiecţii de filme, din selecția celui mai mare festival de film din România - TIFF, o experienţă inedită: un cine-concert şi filmul oficial de închidere la TIFF 2022, care s-a bucurat de un public de peste 3.000 de spectatori.

Sâmbătă, 13 august, de la ora 21,00, a fost programat cine-concertul "The Lodger" (1927, regia Alfred Hitchcock), cu acompaniament live realizat de DJ Dubase, din Oradea. În "The Lodger", unul dintre primele filme regizate de Hitchcock, doi proprietari își găsesc un nou chiriaș și sunt fericiţi: este liniștit, umil și plătește chiria în avans. Dar comportamentul său misterios și suspect îi face să se întrebe dacă nu cumva el este criminalul care terorizează fetele blonde.

Duminică, 14 august, de la aceeaşi oră, va rula "Competiţia oficială", film care a deschis în 2021, regizat de Mariano Cohn şi Gaston Duprat, care îi are drept cap de afiş pe Penelope Cruz, Antonio Banderas şi Oscar Martinez. Un miliardar decide să producă un film legendar şi îi caută pe cei mai buni din industrie. Renumita regizoare Lola Cuevas (Penélope Cruz) este aleasă să regizeze, iar curând i se alătură doi actori nemaipomenit de talentaţi şi cu ego-uri pe măsură: Félix Rivero, adulat la Hollywood, şi radicalul actor de teatru Iván Torres. Când Lola îi supune la probe din ce în ce mai excentrice, Félix şi Iván vor fi nevoiţi nu doar să se înfrunte reciproc, ci şi să se reevalueze din temelii.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei, co-finanțat de Primăria Municipiului Galați, în parteneriat cu Asociația "Galați, orașul meu".

Citit 986 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2022 06:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.