Arta itinerantă la Galeriile de Artă Brăila

Arta itinerantă la Galeriile de Artă Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Curatorul expoziţiei este tânărul bucureştean Dan Tudor Truică * Până în luna noiembrie, periplu prin jumătate de ţară *

Galeriile de Artă Brăila găzduiesc, până pe 10 august, Salonul naţional de artă plastică “Atitudini contemporane” realizat de artistul plastic Dan Tudor Truică – absolvent al secţiei de Scenografie de la UNATC Bucureşti – în calitate de iniţiator şi curator.

Aflat la ediţia a III-a, salonul prezintă publicului 120 de lucrări - pictură, desen, sculptură, tapiserie şi nu numai - aparţinând unui număr de 80 de artişti membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR) şi tineri absolvenţi ai universităţilor de profil din ţară.

Practic, aşa cum a precizat Dan Truică la recentul vernisaj brăilean, expoziţia este una itinerantă, având drept scop aducerea mai aproape de public a  artiştilor plastici - în cât mai multe zone ale ţării. Liga Navală Română este partener în derularea interesantului proiect, iar FanCurier este sponsor.

Cu o temă generoasă – „Oraşe porturi”, expoziţia prilejuieşte pasionatului de artă plastică, de frumos şi, nu în ultimul rând, pasionatului de apă întâlnirea artistică cu abordarea temei din nenumărate unghiuri, viziuni, tehnici.

Nu lipsesc, aşa cum a ţinut să sublinieze artistul plastic şi profesorul brăilean Hugo Mărăcineanu, şi el expozant, metaforele şi simbolurile, iar gama extrem de variată a motivelor (tematice) care au suscitat interesul artiştilor expozanţi se constituie, de asemenea, într-o invitaţie la Galeriile brăilene de Artă.

Itinerariul expoziţional a cuprins Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Constanţa, Mangalia, iar după Brăila lucrările vor fi prezentate publicului din Tulcea, Sulina, Călăraşi, Bucureşti.

Pentru că traseul expoziţiei ocoleşte Galaţiul, puteţi folosi acest weekend să o vedeţi la Brăila.

Citit 557 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.