Cenaclul literar „Noduri și Semne”. Spectacol de poezie la Paris Café

Cenaclul literar „Noduri și Semne”. Spectacol de poezie la Paris Café
În foto, Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vinerea trecută, în cadrul manifestărilor desfășurate sub titulatura ”Noaptea în Bibliotecă” -  eveniment organizat de Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia”, Cenaclul ”Noduri și Semne” și Editura Eikon la Paris Café, s-a întâmplat un recital de poezie deosebit. Dirijat cu profesionalism de Valentin Ajder – directorul editurii și Adi Secară - din partea bibliotecii, spectacolul a ținut până târziu, în noapte. S-a recitat/ citit, la scenă deschisă sau on-line, din creațiile scriitorilor gălățeni și din țară, publicați de Eikon: Vasile Iftimie, Zamfir Urdărescu, Sterian Păun Cărpușor, Alina Monica Țurlea, Alexandru Ovidiu Vintilă, Sabina Burlacu, Vianu Mureșan, George Precup, Stela Iorga și Ignatie Grecu – din care redăm textul ”Statuia unui poem”: A-ngălbenit pădurea de parcă cineva/ pe frunte cu frunza ei s-ar fi șters./ Cineva cu trudă lucrând în tăcere/ La șlefuirea unui mare vers.// Cu dalta condeiului cioplind întruna/ piatra hârtiei la masa lui de scris./ Spre a scoate, în sfârșit, la lumină/ statuia vie a unui mare poem,/ întrezărit odinioară în vis.

În a doua parte a recitalului, membrii cenaclului au citit din creațiile proprii sau au venit cu observații și completări privind evenimentul: Ioan Gh. Tofan, Ecaterina Păun, Carmen Neacșu, Ion Avram, Tudor Neacșu, Gabriel Gherbăluță, Andrei Velea, Luminița Potârniche, Roxana Lupoae, Iulian Grigoriu, Adrian Talabă, Gabriel Ghimpu și Stela Iorga – din care selectăm poemul ”Suspin”: mi se îneacă și umbra/ în lacrimi/ totul este o apă/ un ocean/ de nefericire/ de cât dumnezeu/ e nevoie/ pentru o așa de mare iubire.

Evenimentul a continuat și a doua zi la Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia”, cu lansări de carte și cu prezentarea altor autori publicați de Editura Eikon.

Astăzi, la sediul cotidianului ”Viața liberă”, la ora 18,00 - citește Daniela Lăcrămioara Capotă.

Citit 1170 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.