La Maica „Precista”, să-i spunem bucuriile şi întristările

La Maica „Precista”, să-i spunem bucuriile şi întristările
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima zi de pelerinaj în Cetatea Sfântului Andrei, din  5 august, anul Domnului 2010, a fost una plină de foloase duhovniceşti pentru creştinii care au ieşit în întâmpinarea Maicii de la Adam.

După ce a binecuvântat creştinii din cartierul Aviaţie, a sfinţit cu prezenţa sa reală, gălăţenii care au venit să o întâmpine la Biserica „Mavromol” din Galaţi, unde slujeşte părintele paroh Mihai Gherghe.

Au fost câteva ore de pace şi linişte, prilej cu care soborul preoţesc - în frunte cu părintele Eugen Buruiană, protopop de Galaţi - a înălţat rugăciuni către Maica noastră, Împărăteasa Cerului şi a Pământului.

Rugăciunea a continuat cu procesiunea, moment în care Sfântul Odor - purtat pe braţe de tineri rugători - a pornit înspre Grădina Maicii „Precista” din Galaţi, loc sfânt ce atestă că gălăţenii au avut şi au multă evlavie la Maica Domnului.

Cu ce rugăminţi au venit creştinii la Maica noastră? „Am venit la întâlnirea cu Maica Fiului lui Dumnezeu pentru că nu mai avem la cine să ne spunem nici bucuriile, nici întristările”, ne mărturisea doamna Ruxandra S. din Galaţi. „Nu avem această ocazie în fiecare zi şi am zis să dau acest timp lui Dumnezeu ca să-l sfinţească. E cu folos şi  pentru sufletul meu,  pentru cei din casă, dar şi pentru cei care nu mai sunt printre noi”.

„Am cerut la Maică iertare de păcate”, ne-a spus doamna Viorica Păpurică, 58 ani, lucrător la IPJ Galaţi. „Mi-am adus şi nepoţica, fiindcă trebuie deprinsă de mică cu drumul înspre Biserică...”.

Cât despre nepoţică -  Maria Josephina, în vârstă de doar doi ani şi o lună - care trăieşte în Anglia, graţie „bunei”, ştie să facă seara cruce la pernă, „să ceară Îngeraşului să o păzească de rele şi să-i lumineze mintea! Că Dumnezeu mă milueşte”, spune ferm Maria.

Pe tot parcursul serii de joi înspre vineri, creştinii au făcut cărare înspre Mănăstirea „Precista” din Galaţi, acolo unde părintele Protoiereul Eugen Buruiană şi părintele Ion Dobre, au continuat rugăciunea până a doua zi.

Acatistul, sluijba de vecernie, Paraclisul Maicii Domului, rugăciuni şi mulţumiri s-au auzit la Precista... Ieri în zori, Maica de la Adam s-a îndreptat înspre Vovidenia şi apoi la Biserica Greacă.

Spre seară, la ceas de lumină lină, Maica Domnului de la Adam a poposit - cale de câteva ore - şi la Catedrala Galaţilor. Cert este că întreaga Cetate a Sfântului Andrei a devenit în ultimele două zile o continuă potecă înspre Biserică, la Icoana Maicii de la Adam.

Maică cu chip de icoană, Maică dătătoare de speranţă, de alinare în necazuri şi în nevoi.

Citit 758 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.