Regal muzical cu voci la festivalul „Hariclea Darclée”

Regal muzical cu voci la festivalul „Hariclea Darclée”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din cei 187 de concurenţi înscrişi s-au calificat pentru ultima etapă, a treia, 41 de solişti din 17 ţări * Competiţia de la Brăila se încheie în acest weekend *

Cea de-a treia etapă a Festivalului-Concurs Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”, desfăşurată pe scena teatrului brăilean – unde Hariclea Darclée a debutat, în 1881, a adus în faţa juriului nu mai puţin de 41 dintre cei 187 de tineri artişti înscrişi în competiţie.

Interpreţii, din România şi din alte 16 ţări, au fost acompaniaţi de Orchestra Festivalului Darclée, dirijată de maestrul Marco Balderi, totodată şi membru al juriului internaţional.  Toţi concurenţii au primit Diplomele de Partcipare în cadru festiv, în prezenţa membrilor juriului.

Cei 13 tineri români care au performat în această ultimă etapă a concursului demonstrează, prin calitatea pregătirii şi a interpretării, că arta cântului are şanse să păstreze România pe harta marilor voci, aşa cum s-a întâmplat până acum cu Hariclea Darclée ori Nicolae Herlea – preşedintele juriului brăilean – ca să-i numim doar pe câţiva dintre aceştia.

Ediţia jubiliară a Festivalului–Concurs „Hariclea Darclée”, la 15 ani de la înfiinţare şi la 150 ani de la naşterea celebrei soprane născute la Brăila, se încheie în acest weekend.

Astfel, astăzi, 7 august, ora 21,00, are loc, pe scena de la Esplanada Dunării, concertul tinerilor solişti laureaţi ai competiţiei şi actuali concurenţi, care interpretează arii celebre pe care marea soprană le-a cântat.

Acompaniază Orchestra dirijată de Marco Balderi şi Corul Filarmonicii „George Enesco”, sub bagheta lui Iosif Prunner. Pe 8 august se desfăşoară Gala Laureaţilor, cu un concert deosebit în care premianţii dau măsura talentului lor.

Citit 565 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.