De ziua sa, Biblioteca „V. A. Urechia" primește fonduri pentru renovare

De ziua sa, Biblioteca „V. A. Urechia" primește fonduri pentru renovare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vineri, 11 noiembrie, la chiar 132 de ani de la inaugurarea Bibliotecii Județene "V. A. Urechia", la nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MLDPA) a fost semnat contractul pentru renovarea energetică a corpului A al imobilului din strada Mihai Bravu nr. 16. Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, cu ocazia semnării unui nou calup de 23 de contracte selectate pentru finanțare, în zece județe ale țării.

Valoarea investiției de la "V.A. Urechia" este de peste 7,1 milioane de lei și va fi finanțată prin Componenta 5 - Valul Renovării, din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dedicată reabilitării și renovării energetice a unor instituții sociale, culturale și de învățământ, precum și a unor clădiri publice și multirezidențiale.

Biblioteca a fost fondată prin decret regal în anul 1890, cu ajutorul donaţiilor făcute de generosul om de cultură, politician, profesor universitar, istoric, bibliofil şi academician Vasile Alexandrescu Urechia. La momentul inaugurării, biblioteca deținea "peste 6.000 de volume, stampe și tablouri", potrivit presei de la acea vreme. În plus, pe vremea când orașul nostru avea statut de Porto Franco, clădirea a fost sediul Palatului Comisiei Europene.

Citit 739 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.