Crihană gălăţeanul, la braţ cu „Nebunia”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Langnau este o mică localitate din cantonul Berna situat pe drumul spre Zurich, în Elveţia, unde o dată la 3 ani se organizează un concurs de caricatură şi o expoziţie cu cele mai bune lucrări ale celor mai renumiţi artişti ai genului din lume.

Normal că de la asemenea manifestare nu putea lipsi gălăţeanul nostru Florian Doru Crihană. Nu a mers acolo singur. A luat câteva albume „Idile satirice” pe care le-a vândut ca pe pâinea caldă, dar şi pe „Nebunia” de braţ, aceasta fiind tema la care cei mai celebri, dar şi de temut caricaturişti s-au întrecut anul acesta.

Au participat 94 de artişti din Germania, Elveţia, Franţa, Cehia, România, Bulgaria, Statele Unite, Austria, Anglia, Grecia, Polonia, Luxemburg, Olanda şi Canada.

„Organizatorii au refuzat în acest an «lucrările digitale». Artiştii care apelau la această tehnică facilă, au fost puşi la treabă şi s-au întors la peniţă şi acuarelă. Am asistat la una dintre cele mai bune expoziţii de satiră şi umor pe care am văzut-o în cei 20 de ani de activitate. Nu a lipsit niciunul dintre celebrii autori europeni”.

„Pe plan personal, am avut câteva bucurii care au justificat prezenţa mea acolo. Cei mai cunoscuţi autori au evocat expoziţia «Veneţia», vernisată în primăvara acestui an la Galaţi, dar şi pe internet. M-am bucurat să primesc aprecierile directe de la aceşti cunoscuţi artişti”, ne-a împărtăşit caricaturistul gălăţean câteva din impresiile sale.

Citit 526 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.