„Asix Libri”, la un nou început

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna viitoare va începe o nouă stagiune a Salonului Literar „Axis Libri”, organizat de Biblioteca „V.A. Urechia”. Ca de fiecare dată, întâlnirile au loc în Sala „Mihai Eminescu”, joia, de la ora 17.

Aşa cum ne-a declarat directoarea adjunctă, doamna Letiţia Buruiană, la aceasta prima întâlnire se va desfăşura o dezbatere pe tema „Axis Libri - un alt început”, precedată de un bilanţ al stagiunii anterioare. Se vor trece în revistă momentele de neuitat ale celor 35 de întâlniri (15 în 2009 şi 20 în prima jumătate a anului 2010), în cadrul cărora s-au lansat 63 de titluri (18 fiind îngrijite de Editura Axis Libri).

„Păstrând principalul obiectiv de promovare a culturii gălăţene, Biblioteca „V.A. Urechia” va continua să-şi asigure cadrul optim pentru întâlnirile cu personalităţi de marcă ale culturii româneşti din alte centre culturale ale ţării sau de peste hotare.

Se prefigurează la următoarele ediţii sosirea unui „desant cultural” din Basarabia, reprezentat de acad. Mihai Cimpoi, scriitorii Valeriu Matei şi Nicolae Dabija şi condus de poetul Daniel Corbu, directorul Editurii Princeps Edit din Iaşi.

Apoi, în luna octombrie, vor mai sosi la Salon scriitorul Vasile Andru şi Dan (Iordan) Goglează, preşedintele Centrului Cultural Românesc din Koln şi Leverkusen, Germania, care va lansa volumul „Viaţa ca autosugestie: o sinteza psihoterapeutică”, apărută la Editura Humanitas”, am mai aflat de la Letiţia Buruiană.

Citit 841 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.