Poeta Florina Zaharia, şefa scriitorilor gălăţeni

Poeta Florina Zaharia, şefa scriitorilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Duminică, 2 aprilie 2023, s-au desfășurat la Galați alegeri în cadrul Uniunii Scriitorilor din România (USR), Filiala Sud-Est (Galați - Brăila). În urma votului exprimat de membrii filialei prezenţi la adunarea generală, noul președinte al Filialei Sud-Est este poeta Florina Zaharia, care va avea mandat în perioada 2023-2028. Florina Zaharia a fost votată de 35 din cei 36 de membri care şi-au exprimat opţiunea. Totodată, conform statutului USR, Florina Zaharia va face parte din Consiliul Uniunii Scriitorilor din România.

În viitorul comitet de conducere a filialei au fost aleși Alina Simona Dragomir, Katia Nanu, Adi George Secară și Simona Trifu. Supleanți au fost desemnați, în ordinea numărului de voturi obținute: Viorel Coman şi Nicolae Dobrovici Bacalbașa.

Din partea conducerii centrale a USR au fost prezenți la alegerile din Galaţi președintele Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Horia Gârbea, Cristian Pătrășconiu si Traian Dobrinescu.

"Lucrez cu scriitorii de peste 20 de ani, iar proiectele şi ideile literare și cultural-artistice le-au fost dedicate în proporție de 90 la sută. De aceea, cred că știu ce am de făcut. Faptul că am reușit să câștigăm încrederea autorităților locale, care ne sprijină necondiționat și cărora le mulțumim, e un pas important pentru filiala noastră. Am reușit să ne facem văzuți, suntem prezenți și puși pe fapte culturale!", a declarat Florina Zaharia, după alegerea în funcţie.

Florina Zaharia ocupa, din anul 2021, funcţia de preşedinte interimar al Filialei Sud-Est.

Citit 1455 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 09:41

2 comentarii

  • postat de Nu conteaza
    Miercuri, 05 Aprilie 2023 15:57
    5.2.208.***
    Doamna Florina Zaharia face o treabă bună, filiala fiind mult mai vizibilă și activă. Titlul articolului ar putea fi modificat astfel încât deformează realitatea, Florina fiind un om implicat și deschis. Fondul este de lider și nu de șef.
    0
    0
  • postat de x1
    Marți, 04 Aprilie 2023 11:28
    193.230.156.***
    "sefa scriitorilor galateni" ...ok, felicitari si succes in activitate...iar scriitorilor carora le place sa aiba sefi pana si in acest domeniu, al literaturii, ce sa le urez altceva decat distractie placuta?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.