Rendez-vous cu Galaţii de altădată, la Universitate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 31 octombrie, în holul Universităţii „Dunărea de Jos”, va avea loc deschiderea expoziţiei „Rendez-vous cu Galaţii de altădată”, o primă acţiune ce se va derula, până pe 20 noiembrie, în cadrul unui proiect cultural intitulat „Galaţii de altădată”.

Proiectul este derulat de Primăria Municipiului Galaţi şi Asociaţia pentru Tranziţia Urbană, cu finanţare alocată de Uniunea Arhitecţilor din România din taxa de timbru de arhitectură. 

Scopul proiectului este de a prezenta publicului larg o monografie originală a patrimoniului arhitectural gălăţean, care să atragă atenţia asupra necesităţii restaurării urgente a clădirilor de patrimoniu şi a protejării centrului istoric, atragerea de resurse în acest scop devenind o prioritate a programelor locale de dezvoltare urbană.

În afară de expoziţia, ce se va vernisa duminică, proiectul va mai cuprinde proiecţii de materiale audio-video în spaţii publice şi distribuire de publicaţii cu clădirile cu valoare istorică şi arhitecturală din oraş. 

„Proiectul se adresează în primul rând tinerilor, elevi, liceeni, studenţi, dorind să stimuleze astfel interesul acestora pentru trecutul urbei şi grija pentru protejarea identităţii culturale locale moştenite prin intermediul caselor şi palatelor în care au trăit cândva personalităţi emblematice ale oraşului”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galaţi.

Citit 755 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.