"Secvențe" de Lavinia Coșovliu, la Galeria "Mantu"

"Secvențe" de Lavinia Coșovliu, la Galeria "Mantu"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Luni, 20 noiembrie, la Galera "Nicolae Mantu", a avut loc vernisajul expoziţiei artistei plastice Lavinia Antonia Coșovliu. Expoziția, intitulată "Secvențe", s-a bucurat de prezența unui număr mare de iubitori de artă. Alături de artistă s-au aflat profesori de desen de la Universitate, precum și cadre didactice de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin".

În deschiderea evenimentului, pictorul Gheorghe Andreescu, președintele Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) - filiala Galați, a subliniat că Lavinia Antonia Coșovliu expune pentru prima dată în calitate de membru al UAP Galați și a explicat valoarea artistică a lucrărilor acesteia.

"Este primul vernisaj al artistei ca membru al UAP Galați. Este o expoziție de ținută, o expoziție în care primordializează desenul, un desen de foarte bună calitate, cu o culoare debordantă, cu un specific peisagistic marin foarte bine surprins în plenitudinea coloristică și în ceea ce simbolizează marea pentru artist. Are natură statică, are peisaj, deci are o galerie impresionantă, iar la loc de cinste tronează portretul tatălui său, inginerul Coșovliu, fost director adjunct la Institutul de Proiectări Județene Galați, o personalitate marcantă a orașului", a explicat Gheorghe Andreescu.

Pentru a îmbina așa cum se cuvine desenul cu muzica, Nicolae Mantu, dirijorul orchestrei de revistă a Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard", a interpretat la flaut câteva melodii, spre încântarea publicului prezent la eveniment.

Expoziția Laviniei Antonia Coșovliu va rămâne pe simezele Galeriei "Nicolae Mantu" până pe 10 decembrie.

Citit 1044 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2023 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.