Expoziția ”Momente”, a artistei plastice Lavinia Antonia Coșovliu. Vernisaj la Muzeul Eparhial.

Expoziția ”Momente”, a artistei plastice Lavinia Antonia Coșovliu. Vernisaj la Muzeul Eparhial.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost vernisată joi, 7 martie 2024, expoziţia "Momente", aparţinând artistei plastice Lavinia Antonia Coșovliu, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul eparhial din Galaţi, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Galați.

"La manifestarea culturală, desfăşurată în Sala «Sergiu Dumitrescu» a Muzeului eparhial, a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, precum şi oameni de cultură, artişti plastici, profesori, preoţi, studenţi şi elevi gălăţeni. Expoziţia aduce în faţa publicului vizitator peste 60 de lucrări de grafică și pictură, care abordează diverse tematici menite să transpună privitorul într-o atmosferă caldă și contemplativă a frumuseţilor din natură şi din jurul nostru, precum şi a luminii ce transpare din chipurile unor oameni dragi.

În cadrul expoziţiei au fost prezentate şi o serie de documente, medalii şi distincţii primite de-a lungul timpului de renumitul inginer constructor gălăţean, dl acad. ing. dr. Octavian Coşovliu, tatăl artistei.

În deschiderea evenimentului, chiriarhul Dunării de Jos le-a vorbit celor prezenţi despre actul artistic şi viziunea creatoare care comunică vizual frumosul şi lumina din creaţia lui Dumnezeu prin sufletul artistului către sufletele celorlalţi semeni, asemănând expoziţia de faţă cu o «scară ascendentă a frumuseţii artistice». De asemenea, ierarhul Dunării de Jos le-a mulţumit organizatorilor pentru prezentarea unei astfel de expoziţii pline de culoare şi expresivitate, care te învaţă să vezi şi să gândeşti frumos şi care eternizează frumosul", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Expoziţia poate fi vizitată pe tot parcursul lunii martie, de marți până sâmbătă, între orele 8,00 şi 16,00.

Citit 909 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2024 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.