Cristina Luca-Parapiru. Invitație la visare cu ochii deschişi

Cristina Luca-Parapiru. Invitație la visare cu ochii deschişi
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

* Cristina Luca-Parapiru, "Parcul nesfârșit: povestiri și poezii", Editura "Senior", Călărași, 2024

Citește și La taifas cu micuţa autoare Cristina Luca-Parapiru. Autoare de cărţi la numai nouă ani

                Ce vrăji a mai făcut Cristina Luca-Parapiru la târgul de carte Gaudeamus

Complexul univers al Cristinei, o poveste despre vise și realitate, este un parc de distracţie nesfârşită, un carusel de emoţii, cu o scriitură naturală ca o respiraţie de copil. Cristina, fata frumoasă cu ochi sclipitori și imaginație debordantă, trăiește într-un decor de viaţă magică, țesută din pagini de carte măiastră, care o poartă spre tărâmuri îndepărtate, pline de aventuri palpitante și personaje fascinante.

Rodul unui exerciţiu firesc de imaginație venită din suflet, trecută prin gând, până în vârful degetelor nesătule de litere pictate motivat de pictoriţa cuvintelor, dintr-o dorință arzătoare de a scrie roiuri de fluturi "La malul mării" sau în nopţile pădurii.

Inspiraţia deplină a unui copil extraordinar, adunată cu pasiune într-un manuscris magic. Fiecare pagină, o călătorie spre o lume nouă, o lume plină de mister, nu este doar o aventură fantastică, ci și o poveste cu un mesaj profund. Povestea Cristinei este despre curaj, despre prietenie, despre speranță și despre puterea de a depăși obstacole.

Suflul acesta de frumos şi talent şi încărcătura aceasta de emoţie fac din scriitură o poveste cu mesaj, o experiență transformatoare pentru Cristina, dar şi pentru noi. Ea ne învaţă despre importanța perseverenței, a disciplinei și a atenției la detalii.

Totul acesta unic - întregul, necuprinsul, infinita avalanşă de idei, personaje conturate excepţional prin culoare, în desene savuroase, toate reprezintă un pas spre maturitate. Mi s-a lipit sufletul de "Jurnalul prinţesei Vortexa", m-am bucurat ca un copil de Tina şi Maria, cele două fetiţe ale "Parcului nesfârşit", am zâmbit, am recitit, iar am zâmbit fermecată de "limba mate"…

Iremediabil îndrăgostită de desenele ce însoţesc scrierea poveștii, am parcurs cartea fir cu fir de cuvânt, de suflet şi de gând. În lumea asta grăbită, în care ne pierdem lesne în nimicuri, sau nimic, Cristina Ştie-Tot - "Cum adică eu nu ştiu?/ Ştie-Tot îs, orice ştiu".

Negreşit, Cristina este un exemplu inspirațional pentru toți cei care doresc să scrie. Povestea ei ne demonstrează că nu există vârstă pentru a crea artă și că pasiunea ne poartă în lumi uimitoare. Universul Cristinei este o invitație la visare cu ochii deschişi. Cristina Luca-Parapiru este scriitoare! Inspiră, încântă, schimbă în bine, trezeşte, bucură, dezmorţeşte inimi uitate de timpul înnegurat al vieţii! Cristina adună împreună, prin creaţiile ei, cititorii de toate vârstele.

Am descoperit în povestea ei o lume fermecătoare, care abia așteaptă să fie descoperită de toți cei care au sufletul deschis spre miracole.

Citește și La taifas cu micuţa autoare Cristina Luca-Parapiru. Autoare de cărţi la numai nouă ani

Citit 1943 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 06:14

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro