Cine sunt laureații Festivalului de Teatru Studențesc „ActFest”

Cine sunt laureații Festivalului de Teatru Studențesc „ActFest”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Teatrul studențesc „Fabulinus” al Casei de Cultură a Studenților Suceava este marele câștigător al Festivalului Național Studențesc de Teatru Contemporan „ActFest”, ediția a XI-a, care a avut loc la finele săptămânii trecute la Galați.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, trupe de teatru studențești din Alba Iulia, Brașov, București, Cluj Napoca, Suceava și Galați, dar și promoția 2024 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” au concurat în cadrul „ActFest”, ediția a XI-a, organizat de Casa de Cultură a Studenților Galați. Juriul a fost format din Radu Nechifor – regizor, directorul Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, Vlad Vasiliu – actor al Teatrului Dramatic “Fani Tardini” și Angela Ribinciuc – jurnalist, scriitor, specialist comunicare la Cancelaria Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Iată cine sunt laureații.

Marele Premiu al Festivalului de Teatru – categoria „Amatori” a fost acordat Teatrului studențesc „Fabulinus” al CCS Suceava, pentru piesa „Qlangereală” de George Cocoș. Din echipa suceveană au mai câștigat premii: Gabriela Opria – cea mai bună actriță în rol principal la categoria „Amatori”; Natan Ciubotari – cel mai bun actor în rol principal la categoria „Amatori”; George Cocoș - premiul pentru creaţie la categoriile „Amatori” şi „Şcoli de teatru”. 

O altă serie de premii la categoriile „Amatori” și „Școli de teatru” i-a revenit Teatrului POD de la CCS București, care a jucat piesa „Ștefan Vodă”, colaj de Dorel Șandor și Cătălin Naum, după ”Trilogia Moldovei” de Barbu Ștefănescu Delavrancea: premiul pentru originalitate pentru piesă, la categoriile „Amatori” și „Școli de teatru”; premiul pentru regie - lui Mihai Munteniță; premiul pentru scenografie - Mirunei Rădulescu.

Premiul special al juriului la categoriile „Amatori” și „Școli de teatru” i-a fost decernat Trupei „De ce ficatul?” a CCS Galați care a jucat piesa „Domnia sau alte treburi de împărat”, adaptare după texte de George Călinescu. Doi dintre protagoniștii piesei au fost de asemenea premiați la categoria „Amatori”: Elena Boldeanu - cea mai bună actriţă în rol secundar și Matei Muscă – cel mai bun actor în rol secundar.

La categoria „Școli de teatru”, premiul de cea mai bună actriță a fost câștigat de Valentina Iumen, protagonistă în piesa „Ultima zi de școală” de Chiara Boscaro și Marco Di Stefano, pus în scenă de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Iar premiul pentru cel mai bun monolog la categoria „Amatori” i-a fost decernat Nicoletei Marcu de la CCS Galați, care a interpretat personajul Eliza Doolittle din „Pygmalion” de G.B. Shaw.

Tot premiul special al juriului la categoriile „Amatori” și „Şcoli de teatru” i-a fost acordat și spectacolului-invitat „Obiceiuri necurate” de Tom Smith, jucat de UNATC București.

Citit 1236 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2024 19:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro