Veniţi cu copiii la teatru: Duminică începe Festivalul de Animaţie „Gulliver”
Foto: Foto: Sorin Pană

Veniţi cu copiii la teatru: Duminică începe Festivalul de Animaţie „Gulliver”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În deschidere, de două ori Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti *

Festivalul de Animaţie „Gulliver” va debuta duminica aceasta, la 10.30, cu spectacolul „Alice în Ţara minunilor”, de la Teatrul „Ţăndărică”, atât de drag puilor de gălăţeni de generaţii întregi. De data aceasta, prestigioasa instituţie din Bucureşti vine cu o surpriză şi pentru părinţi, întrucât, în aceeaşi zi, de la ora 21.00, va prezenta piesa (la care nu este indicat să fie aduşi copiii) „Play Shakespeare”, în regia lui Cristian Pepino.

De luni până vineri,  săptămâna viitoare se va desfăşura spectacol după spectacol, un adevărat motiv de sărbătoare pentru cei mici, pe care directorul Teatrului „Gulliver”, Stelian Stancu îi consideră „cei mai buni spectatori”.  Ei vor fi răsfăţaţi spectacole susţinute de păpuşari veniţi din toate colţurile ţării, de la Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Baia Mare, Târgovişte, Alba Iulia, Ploieşti, Bacău, Iaşi, Giurgiu, Piteşti, Constanţa dar şi din Republica Moldova şi Ucraina.

Teatrul oferă un start bun în viaţă

N-au fost uitaţi nici copiii ceva mai mărişori pentru care Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani le-a pregătit „Ca pe vremea lui Papură Vodă”, o adaptare după „Sânziana şi Pepelea”.

„Este important să ne propunem să oferim spectacole şi pentru elevii de gimnaziu care sunt de regulă neglijaţi. Ei învaţă de mici să vină la teatru, lucru care e bun, pentru că aici primesc şi educaţie de la vârste foarte mici, ceea ce înseamnă un start bun în viaţă. Apoi, pierd legătura cu teatrul definitiv, dacă nu mai sunt aduşi în sală cu spectacole adecvate vârstei lor. Piese pentru copii cu vârste cuprinse între 10-14 ani este următorul obiectiv al repertoriului nostru pe care sperăm  să-l atingem în curând, dacă vom primi şi sprijin”, susţine Stelian Stancu. 

La anul, dublă ediţie jubiliară

Mulţumit că a reuşit să organizeze şi această ediţie, chiar dacă în condiţii de criză, Stelian Stancu ne-a explicat că, în ciuda faptului că instituţia pe care o conduce nu mai are nici sediu şi nici personalitate juridică, anul viitor, Teatrul de Păpuşi împlineşte 60 de ani de la înfiinţare, fiind primul teatru profesionist din Galaţi. „Atâta vreme cât transmitem emoţie şi frumos şi ne justificăm existenţa, suntem exact ca un soft. Putem juca oriunde, iar lipsa personalităţii juridice nu ne împiedică să existăm”. Sărbătorirea instituţiei va coincide şi cu ediţia jubiliară a Festivalului „Gulliver”, care se desfăşoară continuu de 20 de ani.

Cum biletele costă 6 lei pentru copii şi 8 lei pentru însoţitorii adulţi, nu ne rămâne decât să luăm cu asalt sala de spectacol. Piese sunt pentru toate gusturile, iar programul vi-l vom face cunoscut în fiecare zi, aşa cum v-am obişnuit.

Citit 15158 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2011 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.