Negură groasă peste „Nae Leonard” - Cine va fi noul manager interimar al Muzicalului?

Negură groasă peste „Nae Leonard” - Cine va fi noul manager interimar al Muzicalului?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Începând de astăzi intră în vigoare demisia din funcţia de manager a lui Florin Melinte * Potrivit surselor noastre, în acest moment sunt trei persoane în cărţi pentru a ocupa funcţia de director interimar la Teatrul Muzical: maestrul de cor Eugen Dan Drăgoi, dirijorul Sorin Oancea şi decanul Facultăţii de Arte, Teodor Niţă * Nu se ştie încă dacă numirea se va face prin dispoziţia primarului Dumitru Nicolae sau prin votul Consiliului Local * Confuzia şi teama domnesc încă peste artiştii şi salariaţii instituţiei de cultură *

„Poveşti terifiante la Teatrul Muzical”, serialul de opt episoade publicat de cotidianul „Viaţa liberă”, ar trebui să se încheie astăzi. Oficial, de astăzi Florin Melinte nu mai este managerul instituţiei de cultură pentru că de la 1 decembrie intră în vigoare demisia pe care a semnat-o şi depus-o pe 10 noiembrie. Cu toate acestea, nimeni din Muzical nu cântă refrenul „Ole-ole, Melinte nu mai e!”. Şi în loc de linişte, confuzia şi teama domnesc peste sufletele salariaţilor şi în special ale artiştilor. Sunt bulversaţi încă după evenimentul de luni când, Florin Melinte a venit la Teatrul Muzical de parcă nu era în concediu medical şi a convocat o repetiţie pentru alegoria din 30 noiembrie. După cum am aflat din surse demne de încredere, unii sunt încă stupefiaţi şi nu mai ştiu ce să creadă, mai ales că sunt zvonuri false că Melinte se va reîntoarce la cârma Teatrului. Artiştii marcaţi încă de abuzurile şi umilinţele la care i-a supus fostul director mărturisesc că simt un gol în stomac de câte ori li se pare că îi aud vocea dând ordine prin teatru. Confuzia şi neliniştea se puteau citi pe feţele salariaţilor Muzicalului şi la recentul eveniment care a avut loc acolo, festivitatea de decernare a premiilor municipiului Galaţi.

Supoziţii

Contactat telefonic, primarul Dumitru Nicolae nu ne-a putut spune decât că l-a desemnat pe maestrul de cor Eugen Dan Drăgoi să se ocupe de organizarea alegoriei din 30 noiembrie. Nicolae ne-a spus că abia de pe 1 decembrie se va gândi cine este cel mai potrivit director interimar pentru Muzical şi cum va face numirea, prin dispoziţie proprie sau prin votul aleşilor locali. Nicolae se va consulta însă, înainte de a lua o decizie, cu viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco, cel care a provocat practic demisia lui Florin Melinte.

După cum am aflat, în acest moment sunt în cărţi pentru a ocupa funcţia de manager interimar trei personalităţi ale teatrului: decanul Facultăţii de Arte, Teodor Niţă, dirijorul Sorin Oancea, care a mai ocupat funcţia de director a muzicalului, şi maestrul de cor Eugen Dan Drăgoi. Conform surselor noastre, se pare că viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco îl susţine pe Teodor Niţă. Iar dacă decizia interimatului va fi luată – aşa cum ar fi şi normal - de către Consiliul Local, prin vot, cel mai probabil viceprimarul îl va propune la cârma teatrului pe decanul Facultăţii de Arte. La fel de posibil este însă ca primarul să desemneze un director interimar prin dispoziţie, iar marţi, când aleşii au şedinţe pe comisii, soarta conducerii Teatrului Muzical să treacă prin votul Consiliului Local reunit în şedinţă de îndată. Vom vedea ce se va întâmpla. 

Citit 8784 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2011 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.