Caricaturistul Viorel Baciu, ajuns la „majoratul artistic”

Caricaturistul Viorel Baciu, ajuns la „majoratul artistic”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Caricaturistul gălăţean Viorel Baciu spune că  „Viaţa liberă” este „ograda şi casa părintească” unde şi-a făcut ucenicia, de aceea simte nevoia să treacă din când în când pe la noi să ne povestească despre „isprăvile” sale artistice. Anul acesta îşi serbează „majoratul artistic” - 18 ani de caricatură.

„La vreme de criză, cu talentul în priză”

Aşa se pregăteşte să petreacă  Viorel Baciu anul 2009. Are deja planuri foarte mari: „Am colaborat şi la sfârşitul anului trecut cu Piedone - Cristian Popescu - primarul sectorului 4, care a postat o caricatură de-a mea reprezentându-l îmbrăcat în Moş Crăciun în tot sectorul său. De 1 Martie avem în plan ceva asemănător, cu un primar îmbrăcat în coşar.

În acelaşi timp, de la Ministerul Turismului am primit o cerere să realizez nişte hărţi în manieră caricaturală - harta izvoarelor minerale, harta vinului, harta energiilor spirituale, harta mănăstirilor - şi un paşaport de turist străin, care să fie distribuit la intrarea în ţară”, se mândreşte caricaturistul gălăţean.

Expoziţie-surpriză

Legat de sărbătorirea majoratului artistic, Viorel Baciu are în plan un eveniment special - o expoziţie-surpriză, cu lucrări pe care le va dona apoi UNESCO. „De doi caut o tehnică specială, secretă, care să mă facă de neimitat şi care să reprezinte semnul distinctiv al artei mele ajunsă la maturitate. Am găsit-o, iar expoziţia va uimi pe toată lumea”, ne promite caricaturistul gălăţean.

Nu ne rămâne decât să aşteptăm ca expoziţia să se „coacă” şi să-i fim alături la vernisaj.

Explicaţie foto: Viorel Baciu făcând portretul unor eleve talentate

Citit 1215 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.