Teatrul „Gulliver” sfidează criza

Teatrul „Gulliver” sfidează criza
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, deşi, juridic vorbind, nu mai există decât ca secţie a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, face turnee şi iese în lume sfidând criza: în ultimele şase săptămâni, păpuşarii noştri au prezentat spectacole la Viena, Istanbul, Eskişehir, Chişinău şi Constanţa (nu le mai punem la socoteală pe cele de acasă), bucurând mii de copii. Directorul Stelian Stancu  e mulţumit de vizibilitatea teatrului şi de impactul pe care spectacolele Galaţiului l-au avut peste tot.

La Chişinău, coadă la bilete

„La Eskişehir, un oraş de trei ori mai mare decât Galaţiul, fiind a cincea oară când mergem, am fost aşteptaţi cu sălile pline. Am jucat 13 reprezentaţii cu Motanul încălţat. Iar la Chişinău, la Festivalul „Sub căciula lui Guguţă”, pe 30 aprilie, am avut surpriza să nu putem începe spectacolul la ora stabilită pentru că era coadă la bilete. Am întârziat un sfert de oră, până au intrat toţi spectatorii. Copiii sunt copii, peste tot, iar cei de la Chişinău sunt foarte dornici să vadă spectacole în limba română”.

„Cei trei purceluşi”

Celor 17 spectacole aflate în repertoriul teatrului li se mai adaugă unul: „Cei trei purceluşi”, adaptare după Serghei Mihailov, în regia lui Daniel Stanciu, scenografia – Daniela Drăgulescu şi muzica Jou Jou Drăgan, ce va avea premiera în maximum două săptămâni. „Va fi un spectacol  plin de culoare şi de haz care, cu siguranţă, îi va cuceri pe micii gălăţeni şi nu numai pe ei”, spune Stelian Stancu. Tot în proiectele viitoare ale teatrului figurează şi „Micul Prinţ”. Până atunci, însă, cei mici pot vedea duminică, la 10.30, spectacolul „Cocoşul năzdrăvan” (6 lei biletul pentru copii şi 8 lei pentru adulţi).

 

Citit 10145 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2012 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.