Trei vernisaje dintr-un singur foc la Muzeul de Artă Vizuală

Trei vernisaje dintr-un singur foc la Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre evenimentele care marchează împlinirea a 45 de ani de la înfiinţarea Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi a fost triplul vernisaj de vineri: pictură şi grafică semnată de maestrul Mihai Mănescu, cele mai bune lucrări ale elevilor participanţi la Concursul Internaţional „Camil Ressu”, organizat de Muzeul de Artă Vizuală şi expoziţia Oanei Coşug, artist plastic gălăţean stabilit în Bruxelles.

„Pentru Muzeul de Artă Vizuală această expoziție este un semn. Un semn de bine. Dacă acest muzeu nu ar fi însemnat ceva, plasticianul, scriitorul, profesorul Mihai Mănescu nu ar fi acceptat să expună la Galați”, a declarat directorul instituţiei gazdă, Dan Basarab Nanu. „Sunt onorat să expun în acest muzeu, o construcţie temeinică cu o vocaţie culturală de excepţie. Este un privilegiu să mă aflu aici”, a spus în replică maestrul Mănescu.

A plouat cu premii pentru gălăţeni

Cele mai multe premii la Concursul Internaţional „Camil Ressu” au revenit elevilor gălăţeni, despre care Adrian Brăescu – inspector general în MECTS, preşedintele juriului, a avut numai cuvinte de laudă: „Este o şcoală cu standard ridicat la Galaţi, acest lucru oglindindu-se în organizarea acestui concurs foarte serios, recunoscut la nivel de minister”.

Oana Coşug şi visul de acasă

Fostă elevă a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” din 1997, Oana Coşug este stabilită în prezent în Belgia, de unde a venit special pentru organizarea primei expoziţii acasă, la Galaţi.

Mihai Mănescu a apreciat special câteva lucrări ale tinerei artiste, care o definesc ca entitate creatoare unică, tehnica folosită  nemaifiind întâlnită şi la alţi artişti.

Oana Coşug s-a declarat încântată că vernisajul ei a avut loc în prezenţa colegilor săi mai mici de liceu, alături de foştii săi profesori, cărora le-a mulţumit pentru ceea ce a realizat, într-un timp destul de scurt.

 

Citit 6621 ori Ultima modificare Duminică, 06 Mai 2012 10:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.