Vezi aici programul Festivalului Naţional de Comedie din acest an
Foto: Sursă foto: www.fanitardini.ro

Vezi aici programul Festivalului Naţional de Comedie din acest an
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Puşlamaua" deschide Festivalul

"Puşlamaua de la etajul 13", piesă premiată în 2011 la Concursul Naţional de Dramaturgie, deschide Festivalul Naţional de Comedie din acest an. Spectacolul, în regia lui Vili Perveli Nikolov, este programat duminică, de la ora 19.00. În distribuţie îi întâlnim pe Petronela Buda, Veronica şi Petrică Păpuşă, Gheorghe V. Gheorghe, Svetlana Friptu, Aureliu Bâtcă, Ana-Maria Ciucanu şi George Breabăn.

„Monstrul”

"Monstrul" e un spectacol-monodramă cu accente de comedie neagră, de un realism frapant, ce se va juca luni, 8 octombrie, începând cu ora 17.30. Personajul are grave probleme cu el însuşi, cu insectele, cu sora sa, cu foşti colegi de grădiniţă, cu Elena - actriţa de care s-a îndrăgostit în perioada facultăţii, dar şi cu o comisie formată din voi, spectatorii. Preţul biletului este 14,70 lei.

„Noi 4”

Protagonistele spectacolului „Noi 4” consideră că, acolo unde există actori cu poftă să joace, există şi teatru. Au experimentat această idee, înfiinţând Asociaţia „Teatrul nu e o clădire”. Spectacolul „Noi 4” va fi prezentat la Galaţi, luni, 8 octombrie, începând cu ora 19.00. Interesant e că Lia Bugnar - autoarea textului, dar şi regizoarea Dorina Chiriac urcă pe scenă şi joacă în piesă, alături de Maria Obertin şi Ilinca Manolache. „Noi 4” este o comedie spumoasă, în care graniţa dintre viaţa reală şi viaţa personajelor se şterge des. Un alt nume mare apare pe afiş, cel al Adei Milea, care semnează muzica. Preţul biletului este de 25,20 lei.

„Umor, amor, fior de dor în Bucureşti”

„Umor, amor, fior de dor în Bucureşti” este un spectacol în regia Dianei Lupescu (Teatrul Nottara) care se va juca la Galaţi, marţi, 9 octombrie, de la ora 19.00. Piesa încearcă să readucă atmosfera Bucureştilor de altădată. Tinerii descoperă în „lada bunicii" gramofonul, care-i „teleportează” într-o altă lume. Personajele întruchipează mai multe povestioare în paşi de tango, charleston sau cancan. Joacă Crenguţa Hariton, Ioana Calotă, Raluca Gheorghiu, Cristina Păun, Roxana Colceag, Gabriel Răuţă, Cristian Nicolaie, Lucian Ghimişi, Alexandru Mike Gheorghiu, Vlad Corbeanu. Preţul biletului este de 31,50 lei.

"Ce-ar fi dac-ar fi"

Publicul prezent în Sala studio a Dramaticului, miercuri, 10 octombrie, de la ora 17.30, va avea parte de o experienţă mai puţin obişnuită. În spectacolul one-man-show "Ce-ar fi dac-ar fi", actorul Ştefan Ruxandra, de la Compania "Passe-Partout - Dan Puric", va captiva atenţia prin folosirea exclusivă a limbajului non-verbal. Pantomima, gestica, dansul şi improvizaţia cu publicul sunt doar câteva dintre mărcile acestui spectacol.

„Gâlcevile din Chioggia”

Teatrul de Stat din Constanţa va prezenta miercuri, începând cu ora 19.00, spectacolul „Gâlcevile din Chioggia”, de Carlo Goldoni, în regia Danei Dumitrescu. Absolventă, în 1999, a Universităţii „Hyperion”, Dana Dumitrescu a fost, pentru scurt timp, actriţă la Teatrul Dramatic gălăţean. „Gâlcevile din Chioggia”, spectacolul său de debut în regie, „aduce în prim-plan oameni simpli, înzestraţi cu un umor sănătos, tonic, dar bătăioşi, colţoşi, posesori ai unei diluţii verbale savuroase şi pragmatice”, după cum consemnează Virgil Mocanu, în revista culturală „Agora”. Preţul biletului este de 25,20 lei.

“Nebuna din Chaillot”

Teatrul „Fani Tardini” din Galaţi va prezenta joi, 11 octombrie, ora 19.00, „Nebuna din Chaillot” de J. Giraudoux. Din distribuţie fac parte: Vlad Vasiliu, Lucian Pînzaru, Cristian Gheorghe, Gabriel Constantinescu, Vasile Dănilă, Ciprian Braşoveanu, Cristina Uja, Liliana Lupan, Tamara Constantinescu, Elena Ghinea, Ioana Citta Baciu, Carmen Albu, Dan Căpăţână. Preţul biletului este 18,90 lei.

„Valsul Hazardului”

Spectacolul ”Valsul Hazardului”, adaptare de Ingrid Bonţa după textul lui Victor Haim, este o tragicomedie pe care o va prezenta în festival Galeria Montage, din Bucureşti, vineri, 12 ocombrie, ora 17.30. Spectacolul încearcă să-i reamintească publicului de existenţa continuă a comicului în orice situaţie şi să reflecteze asupra dualităţii deciziilor sale. Joacă Ruxandra Bălaşu, Mihai Căpăţână şi Daniel Divrician. Preţul biletului este 14,70 lei.

“Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea”

De la Festivalul de Comedie nu putea lipsi Caragiale, care este pus în scenă de trupa Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu. Piesa "Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea", în regia lui Orlin Dyakov, se va juca vineri, 12 octombrie, începând cu ora 19.00. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ioan Isaiu şi Ionela Nedelea, iar rolul Saftei va fi interpretat de actriţa bulgară Yasena Gospodinova. Preţul unui bilet este 25,20 lei.

„Cu jăraticul pe buze”

Spectacolul vecinilor de peste Prut, „Cu jăraticul pe buze”, de I. Iachim, o comedie în regia lui Gheorghe Mândru, este programat pentru sâmbătă, 13 octombrie, la ora 12.00. Spectacolul i-a adus Premiul pentru cel mai reuşit debut în regie la Gala UNITEM (UNITER-ul moldovenesc) 2006, ocazie cu care Victoria Roşca a primit Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, iar Oleg Mereoară pe cel pentru cel mai bun actor într-un rol secundar. Preţul biletului: 18,90 lei.

"Taxi blues"

"Taxi blues", piesa jucată sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19.00, aduce în faţa spectatorilor povestea unui rege Lear contemporan. Un mare actor român este exilat în Germania şi îşi petrece viaţa la volanul unui taxi. Bluesul este balansul pe care acesta îl face între a juca rolul regelui Lear în România şi A Fi Lear în Germania. Apariţia neaşteptată a unui personaj autohton în staţia de taxi din Hamburg face ca povestea să devină extrem de amuzantă. Modul în care cele două personaje interacţionează va face, cu siguranţă, deliciul publicului. Piesa este pusă în scenă de Teatrul "George Ciprian" Buzău, în regia lui Dan Tudor, care joacă alături de Marius Bodochi. Preţul biletului este 25,20 lei.

"Fata din curcubeu"

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti vine la Galaţi duminică, 14 octombrie, ora 11.00, cu piesa "Fata din curcubeu". Regia îi aparţine Liei Bugnar, actriţă dar şi dramaturg cunoscut, care este şi autoarea acestei piese: un one woman show cu actriţa Tania Popa, susţinută emoţionant la pian de Marian Hâncu. Preţul biletului este de 25,20 lei.

„Pensiune completă”

Ultimul spectacol din festival, „Pensiune completă”, de Pierre Chesnot, în regia lui Gelu Colceag, producţie a Teatrului Mic din Bucureşti, va fi prezentat duminică, 14 octombrie, începând cu ora 19.00, în afara concursului. O comedie bulevardieră, cu Cristian Iacob, Ana Bart şi Ruxandra Enescu. Criticul de teatru Ileana Lucaciu scrie despre „Pensiune completă”: „Intriga e simplă, dezvoltă linia comicului specifică vodevilului şi are drept suport şiretenia celor care trădează cuplul conjugal ce se transformă într-un triunghi al aventurilor erotice”. Preţul biletelor este de 31,50 lei.

 

Citit 8862 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 13:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.