Viorel Baciu, premiat la Vaslui

Viorel Baciu, premiat la Vaslui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La cea de-a XXII-a ediţie a Salonului Internaţional de Caricatură, ce se desfăşoară până duminică, la Vaslui, în cadrul Festivalului Internaţional de Umor „Constantin Tănase”, gălăţeanul Viorel Baciu a primit Premiul al III-lea, ex-aequo, alături de Octavian Bour, şi medalia Doctor Humoris Causa a festivalului.

Nu este pentru prima oară când caricaturistul nostru este răsplătit cu un premiu la Vaslui: „Pe când lucram la Viaţa liberă, am venit de la festival cu trofeul direct la redacţie. Atunci trăiam pentru prima dată bucuria de a ieşi la rampă, acum trăiesc fericire a de a fi urcat pe scena acestui prestigios festival alături de greii caricaturii, pe care, când eram mic, îi vedeam în Urzica: Ciosu, Bour, Pavel. Sunt mândru şi pentru faptul că în juriu au fost Valentin Ciucă şi Bogdan Ulmu”, declară Viorel Baciu, adăugând: „Mintea trebuie să o menţii în priză mereu, într-o alarmă continuă, caricatura fiind, aşa cum se spune, surâsul inteligent al vieţii, dar, totodată, şi un mijloc ce poate demola guverne şi nu numai. Nu-mi propun asta, ci doar îmi propun să demolez starea de spirit negativă a unora care nu au învăţat că a râde este foarte sănătos”.

Ştefan Popa Popa’s i-a dăruit gălăţeanului o icoană făcută de el, dar care primise şi binecuvântarea Papei Benedict al XVI-a. Viorel Baciu, pe care încă din anii 1994, Valentin Ciucă l-a supranumit „acest Enrico Macias al caricaturii româneşti”, spune că  nu se va opri aici. Printre altele, în luna noiembrie va deschide o expoziţie personală la Consulatul României de la Milano.

Citit 6770 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2012 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.