Viorel Baciu, premiat la Vaslui

Viorel Baciu, premiat la Vaslui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La cea de-a XXII-a ediţie a Salonului Internaţional de Caricatură, ce se desfăşoară până duminică, la Vaslui, în cadrul Festivalului Internaţional de Umor „Constantin Tănase”, gălăţeanul Viorel Baciu a primit Premiul al III-lea, ex-aequo, alături de Octavian Bour, şi medalia Doctor Humoris Causa a festivalului.

Nu este pentru prima oară când caricaturistul nostru este răsplătit cu un premiu la Vaslui: „Pe când lucram la Viaţa liberă, am venit de la festival cu trofeul direct la redacţie. Atunci trăiam pentru prima dată bucuria de a ieşi la rampă, acum trăiesc fericire a de a fi urcat pe scena acestui prestigios festival alături de greii caricaturii, pe care, când eram mic, îi vedeam în Urzica: Ciosu, Bour, Pavel. Sunt mândru şi pentru faptul că în juriu au fost Valentin Ciucă şi Bogdan Ulmu”, declară Viorel Baciu, adăugând: „Mintea trebuie să o menţii în priză mereu, într-o alarmă continuă, caricatura fiind, aşa cum se spune, surâsul inteligent al vieţii, dar, totodată, şi un mijloc ce poate demola guverne şi nu numai. Nu-mi propun asta, ci doar îmi propun să demolez starea de spirit negativă a unora care nu au învăţat că a râde este foarte sănătos”.
Ştefan Popa Popa’s i-a dăruit gălăţeanului o icoană făcută de el, dar care primise şi binecuvântarea Papei Benedict al XVI-a. Viorel Baciu, pe care încă din anii 1994, Valentin Ciucă l-a supranumit „acest Enrico Macias al caricaturii româneşti”, spune că  nu se va opri aici. Printre altele, în luna noiembrie va deschide o expoziţie personală la Consulatul României de la Milano.

Citit 6528 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2012 17:48

3 comentarii

 • postat de bonnaparte
  Marți, 19 Noiembrie 2013 18:30
  5.13.131.***
  Si vecinul si marlanul celalalt trebuie sa aveti respect pentru ce face artistic si nu in calitatede vecin sau parat cum vrea sa sa afirme asa zisul cosmar al lui baciu . dupa cat il cunosc nu va pleca la loc cu verdeata pana nu-si va gasi cosmarul....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un vecin
  Marți, 16 Octombrie 2012 11:57
  Poate unde te duci in noiembrie nu vei avea pretentia sa te salute lumea si sa se uite la tine cum vrei tu si nici nu vei impune nimanui sa parcheze intr-o parcare comuna doar unde zici tu... poate profesional esti cineva si ai toata stima pentru asta insa personal esti un mare "tampit" , ca sa te citez pe tine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cosmarul lui baciu
  Marți, 16 Octombrie 2012 08:14
  Huaaaaa, nemernicule, te-ai dus sa-i pacalesti si pe altii. Mare nesimtire mai zace in tine.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.