Festivalul „Gulliver”: „Ariciul” interactiv al Teatrului „Merlin”

Festivalul „Gulliver”: „Ariciul” interactiv al Teatrului „Merlin”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul „Merlin” din Timişoara a fost prezent în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, care se desfăşoară până vineri, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, cu un spectacol vesel şi interactiv: „Ariciul”, după o poveste de Benedek Elek, în regia şi conceptul artistic ale lui Dio Zoltan. Sala plină a chicotit şi a aplaudat pe toată durata spectacolului, semn că Laurenţiu Pleşa (Prinţul Narcis, Ariciul), Laura Miculescu (Viola, Povestitoarea), alături de Gina Macovei (Vrăjitoarea) şi Doru Maniu (Negustorul, Regele şi Omul sărac) i-au cucerit pe micuţi. Povestea prinţului Narcis „frumos ca o pictură”, maniera atractivă în care acesta şi-a căutat o prinţesă în public - „Eeeeuuu!”, au strigat fetiţele în cor la întrebarea: cine vrea să-mi fie prinţesă?, iar câteva dintre ele chiar au avut bucuria să urce pe scenă, însă doar pentru a constata că tronul era un pic cam… mare pentru ele; marionetele pe roţi care, adesea, ajungeau şi în sală, pentru a fi văzute de aproape şi chiar atinse de copii, toate aceste au făcut ca povestea Ariciului, nesofisticată, simplă şi frumoasă, să fie îndrăgită de micii spectatori. O istorie de acum o mie de ani, despre un prinţ vanitos care se iubea doar pe el însuşi. Abia după ce a străbătut cale lungă şi a trecut prin tot felul de peripeţii, frumuseţea i-a fost, în cele din urmă, observată şi preţuită de fiica cea mică a regelui, care a acceptat să se mărite cu el, chiar dacă Prinţul fusese transformat de vrăjitoarea cea rea într-un Arici mic, crăcănat şi cu voce respingătoare. Le mulţumim actorilor timişoreni pentru un spectacol reuşit, despre locul fiecăruia, despre dragoste şi bunătate.

Programul ultimelor două zile

Festivalul „Gulliver”, ediţia a 20-a, continuă astăzi cu alte patru spectacole pentru copii - „Frumoasa Rapunzel”, al Teatrului „Arlechino” din Braşov, la ora 10.00; „Zulenka” - Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia, la 11.30; „O poveste de iarnă”, Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, la ora 13.00 şi  „Sarea în bucate” la 16.00, cu Teatrul „Licurici” din Chişinău. La ora 18.00 este programat un spectacol pentru adulţi, „Alb şi negru”, al studenţilor la Universitatea de Arte „G. Enescu” din Iaşi.

Vineri, în ultima zi, la ora 10.00 va intra în concurs Teatrul pentru Copii „Zorlu” din Istanbul, cu musicalul „Răţuşca cea urâtă”; la ora 14.00, Teatrul „Guguţă” din Chişinău vine cu „Crăiţa florilor”, la ora 17.30, „Remi şi leul cel bătrân”,  al  Teatrului de Păpuşi din Yambol, Bulgaria, iar la ora 18.30 va fi festivitatea de premiere.

Citit 10385 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Noiembrie 2012 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.