50.000 de volume aşteaptă să fie citite la Filiala "Paul Păltănea" a Bibliotecii Judeţene

50.000 de volume aşteaptă să fie citite la Filiala "Paul Păltănea" a Bibliotecii Judeţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia” a inaugurat, ieri, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, din incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” (fostul Grup Şcolar Metalurgic), corp V, etaj 1. Ceremonia de tăiere a panglicii a adunat laolaltă atât oficialităţile locale şi un sobor de preoţi, care au sfinţit noua reşedinţă a cărţilor, cât şi sute de curioşi, iubitori de lectură, care şi-au croit loc printre rafturile doldora de cărţi. Noua bibliotecă dispune de o sală de lectură cu acces la Internet şi de peste 50.000 de volume şi documente gata spre a fi împrumutate şi studiate la domiciliu. „Dorim ca prin intermediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” să facilităm accesul la cultură şi persoanelor care locuiesc sau învaţă în Cartierul Aurel Vlaicu şi în zonele limitrofe”, a motivat directorul bibliotecii, Ilie Zanfir. La evenimentul de inaugurare a luat parte şi familia remarcabilului autor, cercetător şi istoric gălăţean, Paul Păltănea, al cărui nume a fost dat filialei.
Copiii au manifestat interes în tăcere, pentru că aşa ştiau că e regula într-o bibliotecă şi s-au arătat dornici de a se întoarce pentru a împrumuta cât mai multe cărţi. „Mă bucur că avem o bibliotecă aşa frumoasă mai aproape de casă. I-am promis doamnei învăţătoare că voi citi mai mult, de acum încolo”, ne-a spus Gabriel Sâmpetru, elev în clasa a IV-a, la Şcoala generală nr. 12 "Miron Costin".

Citit 5669 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Ianuarie 2013 11:16

1 comentariu

 • postat de MIHAIL
  Miercuri, 16 Ianuarie 2013 13:42
  Inca o veste imbucuratoare;sansa generatiei tinere dar si a intregii societati consta in cultura in educatie aleasa,numai asa vom ajunge la nivelul de trai material si spiritual catre care si noi,romanii,in mod firesc ravnim!!!Evolutia societatii prin cultura si progres social, ESTE ADEVARATA CREDINTA ,caresa ne calauzeasca pasii spre o lume mai buna pentru toti!!!Bogatiile spirituale pe care le putem aduna nu necesita decat dorinta de a citi, de a te cultiva, sa dedici timp pentru indeplinirea acesteia si sa-ti doresti mereu sa te autodepasesti!!!Cu cat lumea va fi mai desteapta ,cu atat prostia ,marlania,bigotismul,egoismul si rautatea diabolica ce cauta sa se iteasca din firea omului,vor fi din ce in ce mai putin evidente ,spre binele tuturor!!!Spre deosebire de alte institutii care pretind ca fac si educatie,BIBLIOTECA VA OFERA TEZAURE DE INTELEPCIUNE IN PAGINILE CARTILOR PE CARE VI LE OFERA,NU CERE NIMIC ,NICI UN BANUT,ESTE DUPA PAREREA MEA INSTITUTIA CARE ALATURI DE SCOALA DOVEDESTE CEA MAI MARE GENEROZITATE !!!Sa profitam cat de mult de acest avantaj extraordinar!!!Prin munca omul scapa de trei vicii -spunea Voltaire;de lene,plictisealasi nevoie dar prin lectura gasim calea cea mai inteleapta pentru a munci cat mai bine si eficient,alungand ignoranta crasa,piedica in toate in calea progresului social si a fiecaruia dintre noi!!!Goethe ,inaintea sfarsitului ar fi rostit aceste ultime cuvinte:,,--Lumina,sa fie mai multa lumina!!!,,ACEASTA CERINTA ESENTIALA ,FUNDAMENTALA A VIETII SA FIE INTOTDEAUNA VIE ,CALAUZAIND LUMEA SPRE DEZIRATUL MAI BINELUI!!!dUMNEZEU SA NE LUMINEZE MINTEA SI SA NU UITAM CA OMUL INTELEPT POARTA AVEREA CU DANSUL,IN MINTEA SI PRICEPEREA SI CARACTERUL SAU!!!CULTURA ESTE CEA MAI MARE AVUTIE !!!SA NE STRADUIM SA FIM CAT MAI BOGATI DIN ACEST PUNCT DE VEDERE SI ATUNCI LUMEA VA FI MULT MAI BUNA SI MAI FRUMOASA!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.