Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
4 comentarii

Pe 25 ianuarie, când s-au comemorat cinci ani de la moartea profesorului Paul Păltănea, în cadrul unui eveniment mai amplu, ce a avut loc la Muzeul Casa Cuza Vodă, Muzeul de Istorie Galaţi a primit o donaţie din partea prof.univ.dr. Dan Râpă Buicliu. “Este vorba despre manuscrisul dactilo Viaţa lui Costache Negri, ediţia a II-a. Astfel, Muzeul şi-a îmbogăţit arhiva ştiinţifică cu încă un document, care vine să completeze fondul Paul Păltănea”, ne-a declarat directorul muzeului, Cristian Căldăraru, adăugând: “Cercetarea ştiinţifică a prof. dr. Paul Păltănea, asupra vieţii şi activităţii omului de stat Costache Negri, a început după angajarea sa, ca muzeograf, la Muzeul de Istorie Galaţi. În perioada anilor 1967-1972, Paul Păltănea a realizat proiectul expoziţional de la conacul lui Costache Negri - Mânjina. Profesorul a continuat, apoi, cercetările, cu gândul de a publica o carte închinată vieţii lui Costache Negri. Şi acest proiect l-a realizat prin publicarea la  editura Junimea-Iaşi, în anul 1985, a lucrării Viaţa lui Costache Negri. Apoi, prof. Paul Păltănea a descoperit noi documente referitoare la viaţa şi activitatea ilustrului Costache Negri. Astfel că în anul 2006 a publicat a doua ediţie a cărţii Viaţa lui Costache Negri. Îi mulţumim profesorului univ.dr. Dan Râpă Buicliu, cel care a lucrat în Muzeu, împreună cu prof.dr. Paul Păltănea şi i-a fost alături timp aproape 40 de ani”, ne-a mai declarat directorul Cristian Căldăraru.

Citit 5623 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2013 16:49

4 comentarii

 • postat de _I_ Luni, 04 Februarie 2013 17:01 Link la comentariu
  1
  0

  sa nu-l utilizeze Caldaru pe la partea dorsala dupa ce termina cu wiskeanu. Il doare pe manager de muzeu cum o durea pe Mariana c. de fier de revolutie.

  Raportează
 • postat de DoRmi Sâmbătă, 02 Februarie 2013 23:05 Link la comentariu
  0
  1

  Patrimoniul stiintific al Muzeului de Istorie Galati a devenit mai pretios prin aceasta valoroasa donatie!!!

  Fiti binecuvantat, Domnule prof. univ. dr. Dan Râpă Buicliu !

  Raportează
 • postat de T H Sâmbătă, 02 Februarie 2013 20:41 Link la comentariu
  0
  1

  Unui carturar valoros de mare sensibilitate Romaneasca cum rar am intalnit . Sa traiti Maestre!

  Raportează
 • postat de Mihail Sâmbătă, 02 Februarie 2013 16:31 Link la comentariu
  0
  1

  Din fericire ,mai sunt in zilele noastre si astfel de oameni,daruiti pasiunii lor pe care o exercita cu atat de mult profesionalism si cald umanism!!!Sa ne traiti,maestre!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.