Teatrul Muzical "Nae Leonard" dă adunarea îndrăgostiţilor

Teatrul Muzical "Nae Leonard" dă adunarea îndrăgostiţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Cabaret” - o fantezie muzicală cu inserţii multimedia


La conferinţa de presă de ieri, de la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Primăria Municipiului şi conducerea teatrului au venit cu o iniţiativă comună pentru Valentine’s Day: astfel, joi, la ora 18.30, îndrăgostiţii de toate vârstele vor avea acces la avanpremiera musicalului „Cabaret”, câte doi pe un bilet de 21,2 lei, iar Primăria va pune la dispoziţie, în foaier, un panou special pentru perechile care vor dori să se fotografieze; aceştia vor lăsa datele - nume, adresă şi adresă de email - într-o bază de date, urmând ca ulterior să primească fotografiile acasă. Se vor oficia, de asemenea, căsătorii pentru o seară sau „pentru un spectacol” - cum s-a exprimat directorul Doru Niţă - urmând ca respectivii miri să primească invitaţii gratuite la un spectacol al teatrului.

Un regizor de film îndrăgostit de teatru

Bogdan Drăgulescu, cel care semnează scenariul şi regia spectacolului „Cabaret”, i-a invitat pe gălăţeni la „o fantezie muzicală, un spectacol vizual, cu foarte multe inserţii multimedia. Credem că e necesară o abordare un pic mai modernă, în ton cu vremurile şi cu revoluţia vizual – informaţională pe care o trăim cu aviditate. Autodefinindu-se, Bogdan Drăgulescu a afirmat: „Sunt un regizor de tranziţie, în toate sensurile, sunt un regizor de film îndrăgostit de teatru. Sunt un regizor de teatru care face film în teatru. Mă simt foarte bine aici, la Galaţi, în acest teatru, alături de oameni extrem de bine pregătiţi şi dornici  de a încerca alături de mine experienţe noi şi pasiuni voioase”.  

Melodii de dragoste din anii 60 până azi

"Am încercat să revigorăm amintiri, nostalgii, melodii de dragoste din anii 60 până în prezent şi facem un mic excurs istoric în muzica pop-rock, jazz, disco şi sperăm să trezim amintiri plăcute îndrăgostiţilor de altădată şi, de ce nu, să aducem în faţa generaţiilor noi hituri ale unor timpuri mai înţelepte muzical. Trăim într-o lume în mişcare, există o scriitoare amerindiană care-mi place şi care spune: lumea veche a murit, lumea nouă nu ştim dacă o vom apuca, dar dacă tăcem un pic o auzim cum respiră. Eu cred cu sinceritate în respiraţia noilor generaţii, lor ne adresăm cu precădere, pentru că ei sunt raţiunea noastră de a exista pe acest teritoriu mirific care este teatrul”, a mai spus regizorul Bogdan Drăgulescu.   

Un spectacol „Uau!”

Ionuţ Negrişanu, interpretul rolului principal din „Cabaret” a mărturisit că s-a implicat cu tot sufletul în acest spectacol inedit în care personajul pe care-l întruchipează se luptă cu amintirile: „Amintiri care mă fac să trec de la agonie la extaz, avându-l alături pe Mitică Barbu, partenerul meu de scenă, care este paznicul teatrului – teatru lăsat de mine în urmă şi pe care vin acum să-l reconstruiesc. Va fi un spectacol „Uau!”, ne asigură Ionuţ Negrişanu.

Sâmbătă, la ora 18.00 va fi premiera spectacolului „Cabaret”, iar duminică, la Teatrul Muzical, se va juca acelaşi spectacol. 

Citit 9707 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.