Muzeul de Artă îşi pregăteşte noul sediu! Blocul V3 va intra în reabilitare

Muzeul de Artă îşi pregăteşte noul sediu! Blocul V3 va intra în reabilitare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rămas fără vechiul sediu, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi a scos la licitaţie, săptămâna trecută, reabilitarea spaţiului de la Bloc V3, care îi va servi drept spaţiu expoziţional. „Deocamdată se strâng ofertele, iar săptămâna viitoare, pe 21 mai, se vor desface”, ne-a spus directorul Muzeului, Dan Basarab Nanu. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 279.630 de lei, iar proiectantul general este S.C. ECOARCH S.R.L. Potrivit caietului de sarcini, lucrările de reabilitare vor include executarea unui vestibul cu două uşi de acces pentru protejarea exponatelor de aerul de afară ce pătrunde direct în sala de expunere, panouri de expunere rezistente la foc, gratii de protecţie pe porţiunea vitrată, instalaţie de avertizare acustică, instalaţii luminoase, dar şi compartimentări pentru birouri.

Citit 1869 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2013 17:32

14 comentarii

 • postat de Cunoscator
  Joi, 16 Mai 2013 12:14
  Artele martiale sunt si ele arte vizuale deoarece se vad cu ochiul liber. La fel si artele culinare desi ele se pot simti si cu limba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sandu
  Joi, 16 Mai 2013 06:03
  Artele martiale intra la categoria arte vizuale? Daca da atunci va rog sa organizati acolo si competitii sportive de karate, ca doar este pe banii nostri, ai contribuabililor facuta investitia.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @David Sava
  Miercuri, 15 Mai 2013 20:49
  @ David Sava Tocmai o astfel de interventie paguboasa lipsea. Adica ne lamuraesti d-ta, cu un ton misterios de atoatestiutor si de anticipator al viitorului, ce mai, de profet modern, ca pierderea e iremediabila. Pt. tacerea si pasivitatea voastra in aceasta situatie nu cred ca meritati mai mult decat „o simulare de activitate expozitionala”. Breasla neputincioasa si lașa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de David Sava
  Miercuri, 15 Mai 2013 19:55
  Muzeul este pierdut definitiv. Nu va mai agitati degeaba. De acum incolo va fi o simulare de activitate expozitionala si doua, trei lucrari fara valoare atarnate de pereti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail pentru Laudator si @Gina
  Miercuri, 15 Mai 2013 18:40
  Ati comentat concis si la obiect, ma scutiti astfel de alta interventie mai consistenta;nu ma pot stapani sa intreb insa CE AU FACUT ARTISTII NOSTRI PLASTICI,CE AU FACUT IUBITORII DE ARTA PENTRU A NU SE AJUNGE LA ACEASTA SITUATIE ???Cei doi antevorbitori au raspuns si la aceasta fireasca intrebare;NIMIC,atunci Muzeul De Arta Vizuala sis merita soarta:,,oaia care nu -si pazeste lana i-o mananca ...LUPUL,,(Ghici la cine ma refer?)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dana
  Miercuri, 15 Mai 2013 14:56
  O sa se expuna si arta populara?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Corneiu
  Miercuri, 15 Mai 2013 10:00
  Cultura este o piatra de moara pentru autoritati. Ei vor circ si paine pentru prostime de aia s-au inhaitat cu casian. Ca sa distruga ce a mai ramas bun in orasul asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de laudator
  Miercuri, 15 Mai 2013 09:36
  Exista deja un fel de parere generalizata cum ca „cu casio nu te poti lupta”. Chiar o fi arhiepiscopul atat de infailibil, de intolerant la discutii ? Mai degraba tacerea tuturor celor din breasla e nu numai suspecta ci si daunatoare. Si iata rezultatele.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Andrei Popa
  Miercuri, 15 Mai 2013 07:28
  Domnul director Gheorge Andreescu de ce n-a luat atitudine ca sa nu se intample asa ceva?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Păi Primăria Galați nu au loc la bloc sau printr-o hală din fostele fabrici?
  Miercuri, 15 Mai 2013 01:08
  Păi să se mute și Primăria la bloc, nu-și au rostul prin oraș, sunt de umplutură, luați cu arcanul și plasați pe a lor scaune mizare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @ Gina
  Marți, 14 Mai 2013 22:30
  @ Gina Ar trebui sa mai lasam fițele astea cu ”arta”. Casio ne-a promis in locul fostului Muzeu de Arta Contemporana unul crestin, decent, fara „cururi goale” asa cum s-a exprimat ziarista ce raspunde de cele religioase in acest ziar. Deci mergeti la cartofi, treceti obligatoriu pe la niste moaste sau pe la vreo biserica si reveniti frumos acasa, fericita ca n-ati luat contact cu produsele urmasului vreunui depravat ca Brancusi, Michelangello, Titian, Fidias, Rubens. Traiasca deci tatuca casio, stapanul nostru, al tuturor celor din acest oras.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gina
  Marți, 14 Mai 2013 19:50
  Ma bucur sa stiu ca voi putea vedea niste arta cand ma duc sa cumpar cartofi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de laudator
  Marți, 14 Mai 2013 07:35
  Felicitari lui Nanu, Cocos si-ntregii bresle de artisti plastici pt. ciocu mic in aceasta problema cauzata de Casian. Tacerea, resemnarea, supunerea, laolalta cu insatiabilitatea bisericii, in special a arhiepiscopului creaza situatii si solutii monstruoase de acest fel. La mai mare !
  0
  0
  Raportează
 • postat de iubitor de arta
  Marți, 14 Mai 2013 06:38
  Ar trebui facuta si o mansarda.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.