Galaţiul, ocolit de Caravana Filmelor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă ar fi să răspundă la întrebarea “De când n-ai mai fost la cinema?”, cei mai mulţi gălăţeni ar sta, probabil, mult timp să-şi amintească. Iniţiată de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Caravana filmelor şi-a propus să strângă răspunsurile la această întrebare de la cinefilii din 15 oraşe din ţară şi să proiecteze mai multe pelicule, ca o prefaţă la festival.

Galaţiul nu mai are decât un singur cinematograf, cel din Ţiglina I, iar organizatorii TIFF nu ne-au inclus pe listă. Asta în condiţiile în care şi în oraşul nostru mai sunt unii care ar dori să meargă la cinematograf, cu atât mai mult cu cât caravana îşi propunea atragerea tinerilor către filmul românesc, atât de premiat în ultima vreme.

Cinci opriri în zona Moldovei

Caravana filmelor, un eveniment naţional inedit, va debuta pe 25 martie şi se va opri, în zona Moldovei, doar la Dorohoi, Piatra Neamţ, Bacău, Focşani şi Buzău.

TIFF va avea loc la Cluj-Napoca, între 29 mai şi 7 iunie 2009, şi va debuta cu pelicula “Aminitiri din Epoca de Aur”, un film scris de Cristian Mungiu şi regizat de Ioana Uricaru.

Citit 725 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.