Topul celor mai bine vândute cărţi la Humanitas

Topul celor mai bine vândute cărţi la Humanitas
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele patru zile ale Expoziţiei Naţionale de Carte Humanitas, desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute la Universitatea „Dunărea de Jos”, au arătat care e tendinţa publicului gălăţean în materie de lectură. Astfel, potrivit organizatorilor, cele mai bine vândute cărţi sunt cele premiate.

„S-au dat foarte bine cărţile care au primit premiul Nobel pentru literatură în ultimii ani, precum şi cele care au primit şi alte distincţii internaţionale. Pentru public e foarte important ca o producţie literară să aibă referinţe bune”, a explicat consilierul editorial al Humanitas, Mirel Cană, care s-a ocupat de expoziţia de la Galaţi.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor editurii Humanitas, s-au vândut excelent şi cărţile pe baza cărora s-au făcut ecranizări („Parfumul”, de Patrick Süskind, sau „Parfum de femeie”, de Giovanni Arpino), precum şi majoritatea titlurilor din colecţia „Raftul Denisei”.

Dintre scriitorii români, în continuare au căutare Mircea Eliade, Andrei Pleşu sau Mircea Cărtărescu, în timp ce din topul celor străini nu puteau lipsi Paulo Coelho sau Marguerite Yourcenar.

Citit 898 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.