Teatrul Muzical „Nae Leonard” – turneu în Germania

Teatrul Muzical „Nae Leonard” – turneu în Germania
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, artiştii Teatrului Muzical „Nae Leonard” s-au întors dintr-un turneu în Germania, în care au prezentat şi cea mai nouă premieră a gălăţenilor, „La Rondine” de Puccini.

Mai bine de o săptămână, cei o sută de artişti, corişti, membri ai orchestrei gălăţene, dar şi artişti colaboratori din ţară şi străinătate s-au perindat pe scenele din mai multe oraşe nemţeşti, într-un turneu pregătit de firma de impresariat ArtStage.

Între 10 şi 20 martie, au avut nu mai puţin de şapte reprezentaţii, în şapte zile consecutiv. Celelalte două spectacole, pe care, spre deosebire de „La Rondine”, gălăţenii le-au mai prezentat peste hotare, au fost operele „Traviata” şi „Bal mascat”, de Verdi.

Laura Sava, directorul general interimar al teatrului, dar şi dirijorul orchestrei, Sorin Oancea, spun că primirea publicului a fost una deosebit de caldă.

„Au fost trei lucrări destul de grele, fiecare cu o altă prezentare artistică şi conceptuală, iar tonusul a fost maxim. Nu am avut momente de respiro, am mers într-un ritm crescendo, iar artiştii au fost la înălţime”, a condensat în câteva cuvinte experienţa dirijorul Sorin Oancea.

La prima reprezentaţie din turneu a operei „La Rondine” („Rândunica”) artiştii români au avut nu mai puţin de şase ieşiri la rampă. În schimb, după „Traviata”, spectatorii i-au răsplătit pe cei de pe scenă cu supremul gest de apreciere, specific numai nemţilor: au tropăit din picioare în timp ce aplaudau, mai povesteşte dirijorul gălăţean.

Explicaţie foto: Spectacolul „La Rondine”, ultima premieră de la „Muzical”, a fost prezentat şi iubitorilor de operă din Germania

Citit 1691 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.