Festivalul de Comedie / Astăzi, "Somnoroasa aventură", cu Teatrul Mic
Foto: Două surori (nu de Cehov), Cristina şi Lidia Uja

Festivalul de Comedie / Astăzi, "Somnoroasa aventură", cu Teatrul Mic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sapdaru a fost şi n-a fost, gemenele s-au răvăzut duminică

Regozorul Ion Sapdaru n-a ajuns la festival, fiind la filmări, dar a fost prezent prin piesele de sâmbătă - „Peţitoarele”, de Avksentii Tzagareli (jucată acum mult mai strălucitor decât la premieră, de trupa Dramaticului gălăţean) şi de duminică - „Hai să ne despărţim!”, spectacol scris de Sapdaru (poate cea mai modernă scriitură din festival), jucat de trupa Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani. Autorul, actor (îl ştiţi din filmele „A fost sau n-a fost?”, „California dreamin´” etc) şi regizor, a topit întâmplări din viaţa reală într-un umor al disperării, amestec de paradox şi poezie.

Au revenit însă, în numeroasa distribuţie de duminică, după cinci ani de absenţă, doi îndrăgiţi actori pe scena noastră, acum botoşăneni: Ioan Creţescu, „Lulu”, şi Lidia Uja. Piesa a fost prezentată în deschidere de Cristina Uja, din echipa teatrului gălăţean, sora ei geamănă, uimind publicul („Păi, când s-a şi schimbat?!”). Mare bucurie printre actorii gălăţeni, veniţi la reîntâlnire. Cristi şi Oana Gheorghe, care au fost şi la premiera de la Botoşani, au căzut de acord: la Galaţi au jucat cu toţii mai bine. Un spectacol în vervă foarte aplaudat, cu scenografia, modernă, a lui Mihai Pastramagiu cu decor-fundal proiectat, dar şi film.

Spectacole, astăzi şi mâine

Marţi, 29 octombrie, de la ora 16,30, în Sala Studio, Teatrul „Sava Ognianov” din Ruse, Bulgaria, prezintă „Puşlamaua de la etajul 13”, în regia lui Orlin Dyakov. Seara, de la 19,00, în Sala Mare, Teatrul Mic din Bucureşti vine cu „Somnoroasa aventură”, de Teodor Mazilu, în regia lui Vlad Stănescu, cu Cristi Iacob şi Oana Albu în rolurile principale.

Miercuri, 30 octombrie, la ora 12,00, Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad prezintă „Adunarea femeilor”, de Aristofan, în regia lui Cătălin Cucu. Seara, de la ora 19,00, Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu ne propune un spectacol de Orlin Dyakov, în regia lui Vlad Stănescu, avându-i în distribuţie pe: Gabriela Iacob, Violeta Teaşcă, Ion Haiduc şi Cristi Iacob.

Citit 1327 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.