Braşovenii, în Festivalul de Comedie: Norocul ca povară şi amorul... "de fazan"

Braşovenii, în Festivalul de Comedie: Norocul ca povară şi amorul... "de fazan"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul braşovean „Sică Alexandrescu” a jucat în festival două spectacole. Primul, „Bilet spre fericire”, al apreciatului şi contestatului dramaturg şi romancier maghiar Spiró György, comedie amară a paradoxurilor, în care câştigul enorm la loterie ameninţă echilibrul unei familii sărace, dar fericite în felul ei. Regia: Diana Lupescu. Alături de actorul Mihai Bica, Bianca Zurovski. Au jucat la Sala Studio, fără repetiţie (!), într-un spectacol tulburător, despre care mai mulţi actori ai teatrului gălăţean mi-au mărturisit apoi că a fost unul excelent. Ambii actori au fost apoi aplaudaţi şi în distribuţia, numeroasă, a unei piese bulevardiere care a amuzat publicul, în care decorul mişcător a fost ingenios construit, „Fazanul”, a celebrului Georges Feydeau. Regia: Cristian Hadjiculea.

Bianca ne iubeşte şi după 17 ani!

Fără mofturi de vedetă „ajunsă”, Bianca Zurovski, craioveanca talentată care a jucat doi ani pe scena gălăţeană, adusă de directorul de atunci al teatrului, Adrian Lupu, s-a întors la Galaţi după 17 ani, ca să plângă puţin de bucurie în braţele foştilor colegi, pe care nu-i uită, să le mângâie copiii şi să depene amintiri duioase. Singura actriţă absolventă a unei facultăţi particulare, cu premii frumoase (de pildă, Marele Premiu la Gala Tinerilor Actori, Costineşti, în ´94), remarcată de Alexa Visarion, le-a fost „răpită” gălăţenilor de Teatrul Romano-American, iar când acesta s-a desfiinţat a ales Braşovul, lucrând şi ca preparator la Universitatea Ecologică.

"Galaţiul este foarte special pentru mine şi va rămâne pentru tot restul vieţii mele!", mi-a mărturisit artista. „Craiova este un oraş special, oraşul în care m-am născut şi am trăit o mare parte din viaţa mea, dar Galaţiul, gălăţenii şi publicul de aici au însemnat foarte mult pentru mine. Cei din Galaţi m-au ajutat foarte mult, mi-au dat tot ceea ce aveam nevoie pentru drumul meu ca actriţă. Iubesc publicul din Galaţi. Mulţumesc încă o dată pentru tot!”

Mărturiseşte şi că a avut emoţii foarte mari, pentru că foştii colegi erau în sală, să o vadă. Au încurajat-o şi înainte de spectacol: „A fost emoţionant şi frumos! Sunt fericită că am avut colegi atât de buni! Toţi colegii mei din Braşov ştiu despre cei din Galaţi.”

Citit 604 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.