Gong pentru deschiderea Festivalului „Gulliver” / Astăzi, teatre din Constanţa, Piteşti, Ploieşti, Giurgiu şi Silistra

Gong pentru deschiderea Festivalului „Gulliver” / Astăzi, teatre din Constanţa, Piteşti, Ploieşti, Giurgiu şi Silistra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

22 de spectacole în cinci zile

Şaptesprezece trupe de teatru de păpuşi din ţară se vor alinia astăzi la startul ediţiei cu numărul XXI a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, ce se va desfăşura la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, în organizarea Teatrului de Păpuşi „Gulliver”. În total, vor fi însă 22 de spectacole în numai cinci zile, un adevărat maraton teatral şi o sărbătoare pentru cei mai mici spectatori ai oraşului. Două teatre, cel din China şi „Luceafărul” din Iaşi vor prezenta două spectacole. Studenţii de la UNATC vor veni cu două montări pentru adulţi în afara concursului – „Uşa” şi „În largul mării”, care se vor juca marţi şi miercuri, în Sala Studio, de la ora 18,00. Tot cu un spectacol pentru adulţi va veni şi Teatrul din Silistra (Bulgaria), cu „Puşlamaua de la etajul 13”.

Poveşti frumoase, din toate colţurile ţării 

Vor veni păpuşari din Bucureşti, Constanţa, Piteşti, Ploieşti, Iaşi, Bacău, Timişoara, Botoşani, Alba Iulia şi Râmnicu Vâlcea, dar şi din China, Republica Moldova şi Bulgaria. Marii şi micii spectatori vor avea ocazia să se reîntâlnească cu eroii unor poveşti îndrăgite. Teatrul „Ţăndărică” va veni marţi, 12 noiembrie cu „Fata babei şi fata moşneagului”, Teatrul din Constanţa cu „Spărgătorul de nuci” (luni, 11 noiembrie), Teatrul din Piteşti cu „Frumoasa din pădurea adormită” (luni, 11 noiembrie), Teatrul din Bacău cu „Oblio”, (marţi, 12 noiembrie), „Luceafărul” din Iaşi va veni cu „Fram, ursul polar” (două spectacole – miercuri, 13 noiembrie), Teatrul din Chişinău cu „Motanul încălţat” (tot miercuri), Timişoara, cu „Frumoasa şi bestia” (joi, 14 noiembrie), iar Râmnicu Vâlcea cu „Cenuşăreasa”, (vineri, 15 noiembrie).  Vor mai fi de asemenea şi alte titluri inedite – „Făt Frumos şi prinţesa bulgară” (Giurgiu, luni, 11 noiembrie), „Semaforul” (Botoşani, 14 noiembrie), „Universul din lanterna magică” (Alba Iulia, vineri, 15 noiembrie), „Călătorie spre Soare Apune” (China, joi şi vineri) sau „Dragostea celor trei portocale” (Braşov, vineri, 15 noiembrie).

Gălăţenii au ales să se prezinte la festival cu „O noapte furtunoasă”, după I. L. Caragiale, în regia lui Daniel Stanciu.

Programul pentru astăzi

Deschiderea oficială a festivalului a fost programată pentru ora 9,30, după care, la ora 10,00 va urca pe scenă Teatrul „Căluţul de mare” din Constanţa cu spectacolul „Spărgătorul de nuci”. La ora 11,00, Teatrul „Aşchiuţă” din Piteşti va prezenta „Frumoasa din Pădurea Adormită” în Sala Studio. Teatrul „Ciufulici” din Ploieşti vine cu „Inimă rece”, de la 13,30, în Sala Mare. „Făt Frumos şi prinţesa bulgară” este spectacolul cu  care va intra în concurs Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu. De la ora 18,00, Teatrul din Silistra Bulgaria vine pentru adulţi cu „Puşlamaua de la etajul 13”. Preţul biletelor este de 8 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Citit 1152 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2013 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.