GALERIE FOTO / Aclamat de publicul nordic: Teatrul Muzical a cucerit Europa cu „Aida”

GALERIE FOTO / Aclamat de publicul nordic: Teatrul Muzical a cucerit Europa cu „Aida”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Aida”, spectacolul grandios al Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, înregistrează succes după succes în cadrul turneului european care va dura până la începutul lunii decembrie. Artiştii gălăţeni, alături de Cristina Ferri (Aida), Angelo Forte  (Radames), Tamta Arieli (Amneris), Alfio Grasso (Amonasro), Devis Fugolo (Ramfis), Massimiliano Damato (regele Egiptului), solista de balet Marta Marcelli şi dirijorul Simone Marziali au ajuns deja la cea de-a 12 dintre cele 23 de reprezentaţii programate pe scenele din Belgia, Olanda şi Luxemburg.
La finele săptămânii trecute, s-a jucat în Almere, într-un teatru fabulos, pe malul unui lac - o construcţie modernă futuristă, cu o sală enormă şi o tehnică de scenă de ultimă generaţie. Spectacolul a fost de înaltă ţinută artistică mai ales că, după atâtea reprezentaţii, toată lumea ştie foarte bine ce are de făcut. Deşi publicul nordic este prin excelenţă reţinut în manifestări şi rece, aplaudând decent la sfârşitul spectacolului, ei bine producţia Muzicalului l-a făcut să iasă din carapace şi să devină foarte cald şi exaltat în manifestări. „La sfârşit s-a aplaudat, s-a bătut din picioare, s-a strigat bravo! şi s-a fluierat. Aici fluieratul e semn de preţuire!”, ne-a declarat Teodor Niţă, directorul Teatrului Muzical.
Vă mai spunem un secret: deşi artiştilor li s-a interzis chiar de către impresar să iasă de mai mult de două ori la rampă pentru aplauze, nici la Almere, ca şi în multe alte seri, nu s-a putut respecta această cerinţă. „Sunt mulţumit de colectiv, oamenii sunt serioşi şi dăruiţi şi se comportă civilizat”, am mai aflat de la Teodor Niţă.

Citit 2819 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2013 11:08

4 comentarii

 • postat de daniela
  Vineri, 29 Noiembrie 2013 17:56
  89.137.11.***
  Sa speram ca performanta va solicita mai putini bani de la consiliul local. De atatia ani stau cu mana intinsa la comunitate, fara nici un spectacol marcant, fara nici un talent remarcabil. Sa speram ca acele vremuri au trecut si vor fi capabili sa se sustina singuri, prin performanta.
  0
  1
  Raportează
 • postat de conaisseur
  Marți, 26 Noiembrie 2013 12:50
  82.215.0.***
  Productia intreaga se va intoarce la Teatrul Nae Leonard la fel cum a plecat. Este proprietatea teatrului iar publicul este asteptat la urmatoarea replica a acestei productii la Sala Polivalenta. Sunt sigur ca se va repeta si la Galati din nou, succesul repurtat in Olanda cu acest spectacol. Succes tuturor chiar si celor mai pesimisti!
  1
  1
  Raportează
 • postat de critic
  Marți, 26 Noiembrie 2013 09:01
  84.117.40.***
  Felicitari colectivului roman format din 60% artisti ai Teatrului Muzical 40% artisti din tara! Pacat ca olandezii habar n-au ca sunt romani. Pe afis nu scrie nicaieri.(vezi afisul din galeria foto) Felicitari si Primariei Galati ca isi permite sa sponsorizeze afaceri ale unor firme straine.Stichting Internationale Opera Productie castiga bine din acest turneu cu spectacole tinute in sali de 1.000 -1500 de locuri cu bilete de 20-35 euro si se lauda ca productia ii apartine.
  Theater Castellum din Alphen aan den Rijn
  Aïda
  Stichting Internationale Opera Producties

  Datum
  maandag 25 november 2013
  Aanvang
  20.00 uur
  Pauze
  21.10 uur
  Einde
  22.40 uur
  Zaal
  VSB zaal
  Genre
  Klassiek | Meer van dit genre
  Kaarten
  Geweest
  0
  4
  Raportează
 • postat de nae leonard
  Luni, 25 Noiembrie 2013 19:15
  5.13.209.***
  uraaaa!!!!uraaa! uraaa! stima noastra si mandria ,cu......teatru nostru din romania!!!!l !!!legatura la galati min90 meci egal intre saracu gica-si firfirica,...pe locul 1 in clasament conduce iepurasul mofturici, cu maximum de puncte , urmat de saracu gica , si firfirica, toate trei echipe calificate pentru urmatorul turneu in liga campionilor....
  5
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.