Premieră la Teatrul Muzical: „Little Birds Nightclub”

Premieră la Teatrul Muzical: „Little Birds Nightclub”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un spectacol semnat Radu Horghidan, pe o temă dramatică: traficul de persoane

Teatrul Muzical „Nae Leonard” vă invită sâmbătă, începând cu ora 18,00, la un altfel de spectacol: musicalul „Little Birds Nightclub”, textul şi regia aparţinându-i tânărului Radu Horghidan. „Un spectacol ce iese din tipare, inclus în campania pornită de Ministerul de Interne împotriva traficului de persoane. Este o piesă care ne arată dimensiunile dramelor prin care trec oamenii de lângă noi”, declară managerul Teodor Niţă, adăugând: „Radu Horghidan a ştiut foarte bine să pună în valoare această temă, concepţia acestui musical îi aparţine. Este un spectacol la care s-a lucrat cu toată inima, tinerii din distribuţie sunt maleabili şi dornici să joace”.

Actorii au rezonat cu subiectul spectacolului

Regizorul Radu Horghidan, vorbind despre premiera de sâmbătă, afirmă: „Două dintre cele trei soliste sunt studente la Facultatea de Arte, coregrafia, semnată de Elena Anghel (studentă la UNATC, master, anul II) conţine foarte multe elemente de dans contemporan, avem în distribuţie şi un actor de la Dramatic, pe Florin Toma. Cu revista  şi baletul teatrului am realizat un spectacol pe o temă grea: o dramă a societăţii contemporane, sclavia modernă. Peste 2,5 milioane de persoane sunt traficate anual. Teatrul consider că ar trebui să fie foarte bine ancorat în realitatea societăţii şi, prin ceea ce fac, militez pentru acest lucru. Poate că unii dintre spectatori nu vor aprecia acest demers, dar eu cred că teatrul are puterea de a vorbi direct oamenilor, poate să tragă semnale de alarmă şi să atenţioneze, poate să atingă sufletele şi să le pună într-o direcţie: nu cred că cineva poate să rămână indiferent la acest subiect. Victime ale traficului de persoane pot fi oamenii din jurul nostru. Spectacolul nu îşi propune să salveze pe nimeni. Misiunea noastră este să atenţionăm, prin mijloace artistice, că există o problemă gravă şi e lângă noi. Dacă mergem în cartierele Galaţiului găsim o groază de cazuri şi cred că teatrul, cu mijloace estetice, poate să vorbească despre asta”.

Prin metafore şi elemente vizuale, regizorul a încercat să-i determine pe spectatori să pătrundă în sufletele personajelor, ajutându-i cu elemente de text: „Îmi doresc ca o bună parte din spectacol să se construiască în mintea spectatorului. Orchestraţia muzicală îi aparţine domnului Nicolae Mantu, dirijorul estradei, iar scenografia este semnată de colega noastră Rodica Gherghinoiu. Întreaga distribuţie a rezonat foarte bine cu subiectul spectacolului, pentru că oricine poate fi pus într-o astfel de situaţie” conchide Radu Horghidan, invitându-i pe gălăţeni sâmbătă seara, la premieră, iar duminică, de la ora 18,00, la al doilea spectacol. Preţul biletelor este de 21,6 lei şi respectiv 10,8 lei.

Citit 2156 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2013 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.