Despre trecut şi viitor/ La Galaţi se naşte un nou festival de muzică
Foto: Foto: Marian Enache - În imagine, membrii Cenaclului "Dunărea" care au cântat sâmbătă, alături de soţia lui Marian Corjos (prima din stânga)

Despre trecut şi viitor/ La Galaţi se naşte un nou festival de muzică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă seară, printre prieteni, un minunat concert folk în memoria regretatului solist gălăţean Marian Corjos, de la a cărui trecere din astă lume se împlinesc şapte ani, a născut o idee frumoasă, pe care sperăm s-o vedem materializată: un nou festival de muzică la Galaţi.  Evenimentul, care va purta numele entuziastului dispărut, va avea loc, speră iniţiatorii, undeva în vară, dar vom reveni cu amănunte, la momentul potrivit.

Important este că, sâmbătă, la Restaurantul "Terasa Tineretului", neîncăpător pentru toţi iubitorii folkului care ar fi vrut să ia parte, am văzut cum entuziasmul pentru frumos, dragostea de muzică şi de prieteni pot naşte evenimente chiar şi fără implicarea instituţiilor de cultură. S-au marcat 30 de ani de la înfiinţarea Cenaclului de muzică şi poezie „Dunărea”, proiect născut la Clubul Tineretului, sub îndrumarea directorului Florin Doru Cilincă, şi concretizat la Casa de Cultură a Sindicatelor, avându-i ca membri fondatori pe Marian Corjos, poetul Corneliu Antoniu, prezent şi sâmbătă la eveniment, Mihai Ochiu, Cristian Diamant, Costel Iordache, Costel Bălan.

Ultimii patru au şi cântat sâmbătă, alături de grupul "Ad-hoc", Săndel Spînu, Ştefan Băiatu,Virgil Filip, Iulian Voicu şi George Bînţu, plus trupa "Strada Mare" (din care fac parte, pe lângă Mihai Ochiu, Velu Talpeş şi Bogdan Stancov). Au sprijinit demersul, recitând, actorii Vlad Vasiliu şi Lică Dănilă. Noi, publicul, am fost responsabili cu acompaniamentul la refren şi, pe ici, pe colo, pe unde mai ştiam versurile. Şi, astfel, ne-am adus aminte emoţia reală, palpabilă, pe care vocea curată, neretuşată în studio, chitara şi voia bună o nasc în sufletele noastre ori de câte ori ascultăm folk. Un gen de muzică încă foarte iubit, care merită mai mult.

Citit 1631 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2014 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.