La 40 de ani de carieră/ Nicu Alifantis, în concert la Dramatic

La 40 de ani de carieră/ Nicu Alifantis, în concert la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cantautorul îşi lansează cel mai recent album la Galaţi


 

Cel mai iubit trubadur – Nicu Alifantis – se va afla luni, 3 martie la Galaţi, începând cu ora 19,00 pe scena Teatrului Dramatic pentru un concert live, prin care îşi lansează ultimul album şi sărbătoreşte 40 de ani de muzică.

Nicu Alifantis explică de ce a ales să-şi numească „Mozaic – 40 de ani de muzică” turneul  care va ajunge în primăvara aceasta în 40 de oraşe: „De ce Mozaic? Pentru că este cel mai proaspăt album, pe care-l iubesc ca pe un nou-născut. Ce părinte nu-i poate dori odraslei sale tot ce-i mai bun! Vreau să-i pun lumea la picioare, să-l fac cunoscut, iubit, râvnit, căutat, lăudat, pentru că-i al meu şi sunt mândru de el.

De ce 40 de concerte? Pentru că anul acesta am împlinit 40 de ani de când slujesc necondiţionat, cu mult drag, respect, iubire şi recunoştinţă în faţa Dumneavoastră, Publicul şi vă datorez însăşi existenţa mea artistică.

De ce 40 de oraşe? Pentru că îmi doresc să fiu alături de voi, oriunde aţi fi, aşa cum şi voi aţi fost alături de mine în toţi aceşti 40 de ani.

Este şi va fi un examen greu, extraordinar de greu, pe care mi-l propun, ca pe o provocare şi pe care, sper, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al bunăvoinţei Dumneavoastră, să-l pot trece. Daţi-mi o şansă, promit să nu vă dezamăgesc", spune Nicu Alifantis.

Nicu Alifantis, născut la 31 mai 1954, la Brăila din părinţi greco-macedonieni, face studii muzicale particulare şi debutează scenic în 1973. Este angajat în 1975 la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila şi devine destul de cunoscut şi iubit de public pentru ca, în 1976 Electrecord-ul să-i editeze primul single, "Cântec de noapte".

Devine membru al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu. În cei 40 de ani de carieră are aproape 5.000 de concerte şi 18 albume, fără a le mai socoti pe cele în care apare alături de membrii cenaclului Flacăra.

În 1995, fondează grupul Alifantis & ZAN, ca trupă de studio pentru albumul său "Voiaj".

În aprilie 1999 înfiinţează Fundaţia Nicu Alifantis cu scopul de a promova "proiecte artistice în care valoarea, forţa şi autenticitatea vor fi primordiale".

Despre Nicu Alifantis, Emil Brumaru scria: "Nicu Alifantis ne scrie cu sufletul pe cântecul vieţii fiecăruia din noi, cuvintele-i simple, afectuoase, dulci-amare, lăsându-ne destrămaţi o clipă, reînviindu-ne apoi, mai bucuroşi, mai teferi, întru poezia-i caldă."

Preţul unui bilet la spectacolul de luni, 3 martie, este 70 de lei, potrivit www.ticketstore.ro.

Citit 1071 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2014 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.