La 71 de ani, pictorul Gheoghe Suciu scrie al treilea volum de versuri

La 71 de ani, pictorul Gheoghe Suciu scrie al treilea volum de versuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 18 aprilie, pictorul Gheorghe Suciu împlineşte 71 de ani şi, ca în fiecare primăvară, şi-a făcut deja un plan prin care să marcheze această vârstă. Va scrie un volum de versuri izvorât din dorul după satul şi copilăria sa petrecută la Sânnicolaul Mare din judeţul Timiş. Volumul se va numi „Cantonul cu duzi”, locul pe care pictorul e conştient că-l va putea revedea doar printr-o minune, el fiind bolnav şi dependent de un scaun cu rotile. „În 2005, am făcut călătoria de adio la Sânnicolaul Mare. Acum voi putea ajunge acolo doar cu gândul şi cu versul”, spune artistul.

Gheorghe Suciu a urmat două facultăţi - Artele Plastice la Timişoara şi Filologia la Iaşi. S-a stabilit la Galaţi în 1967, fiind profesor la mai multe şcoli până în anul 2000, când s-a pensionat. Deşi pictează de aproape 50 de ani, a fost conştient tot timpul că starea de sănătate nu-i va permite să trăiască numai din artă. Pe când avea 18 ani, în urma unei epidemii de poliomielită, a contractat boala. Aceasta nu l-a împiedicat să lupte cu destinul, în ciuda problemelor de sănătate ce l-au determinat, în ultimii ani, să iasă din ce în ce mai rar din casă. A deschis 17 expoziţii personale şi a publicat deja două cărţi de poezii – „Surâs amar” şi „Jurnalul unui berbec însingurat”.  

Cum în curând va sărbători şi ziua numelui, pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, îi dorim multă sănătate, ca să se poată bucura în continuare de tot ceea ce-i este drag şi putere de muncă pentru a-şi duce la îndeplinire planurile. În acelaşi timp, îi urăm să creadă că minunile se mai pot întâmpla şi că-şi va putea lansa cel de-al treilea volum chiar în locurile care i-au inspirat versurile.

Citit 837 ori Ultima modificare Vineri, 18 Aprilie 2014 13:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.