Gălăţeanca Leta Popescu a confirmat! Regizoare gălăţeancă premiată de UNITER

Gălăţeanca Leta Popescu a confirmat! Regizoare gălăţeancă premiată de UNITER
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Miza unui tânăr regizor nu este doar aceea de a ajunge la Galele UNITER", a deschis cu sinceritate Gala de luni seara una dintre premiante, o gălăţeancă, schiţând un dialog cu preşedintele UNITER, actorul Ion Caramitru, directorul Naţionalului bucureştean.

Era Nicoleta Popescu, tânăra regizoare care a primit luni Premiul pentru Debut regie, împreună cu prietena sa clujeancă Lucia Mărneanu, pentru regia spectacolului „Parallel”, o coproducţie realizată la Cluj-Napoca. Comunicatul UNITER spune că „au reuşit să facă spectacol din experienţele proprii", un spectacol despre care s-a spus, în Dilema Veche, că, „cu două performere absolut fabuloase, Parallel este spectacolul anului 2013”. Ieri, cotidianul „Transilvania Reporter” titra, cu mândrie: „UNITER 2014: Lucia şi Leta, noile speranţe ale teatrului independent clujean”.

Numai că „Leta” – Nicoleta Popescu - este gălăţeancă de-a noastră, dar absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj. Juca teatru din clasa a V-a, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, apoi a fost elevă a regretatului actor Grig Dristaru, înainte de a urma Regia la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj. Am mai scris despre începuturile ei gălăţene în paginile cotidianului nostru. Am avut cu atât mai mult bucuria să o felicităm ieri, când încă era la Târgu Mureş, după ce în noaptea de luni a fost premiată la prestigioasa competiţie teatrală naţională, un veritabil Oscar şi în bune şi în rele, conceput, ca desfăşurare teatrală, de regretatul regizor Cornel Todea. Vom reveni.

Citit 1555 ori Ultima modificare Marți, 29 Aprilie 2014 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.