Muzeul Satului, deschis de Ziua Muncii

Muzeul Satului, deschis de Ziua Muncii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Autorităţile promit evenimente culturale săptămânal!

De 1 Mai, gălăţenii care au ajuns la Pădurea Gârboavele au avut parte de o ofertă nouă : au putut să-i tragă o horă românească, la Muzeul Satului, pe muzica Ansamblului folcloric “Doina Covurluiului” al Centrului Cultural “Dunărea de Jos”.

Câteva zeci de vizitatori au putut admira produsele meşterilor populari şi au încercat să se simtă la ţară printre cele câteva case ţărăneşti construite până acum, cu specific local sau basarabean.

Unul dintre vizitatorii caselor a fost chiar preşedintele CJ, Eugen Chebac, care ne-a spus că, în ciuda criticilor aduse proiectului în presă, iniţiativa gălăţenilor este  bine apreciată la ministere.

“Indiferent de pesimismul unora, Muzeul Satului este o realitate, un obiectiv care cu siguranţă va atrage mulţi vizitatori şi un loc unde tânăra generaţie va afla lucruri importante despre istoria şi cultura acestei zone a Moldovei”, a declarat preşedintele CJ.

Reprezentanţii Centrului Cultural au  promis cu această ocazie că,  în fiecare sfârşit de săptămână, la muzeu vor avea loc evenimente culturale şi că vor fi invitaţi meşteri populari din mai multe zone din ţară.

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.