Poezie la Cercul Militar/ Georgeta Muscă-Oană - răni duble, în versuri fixe
Foto: Foto: Adrian Mociulschi

Poezie la Cercul Militar/ Georgeta Muscă-Oană - răni duble, în versuri fixe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste o sută de prieteni din mai multe colţuri de ţară au fost prezenţi sâmbătă, la Cercul Militar, la o dublă lansare a poetei Georgeta Muscă-Oană: volumele de versuri (cu formă fixă!) „Regine efemere”, Editura Nelinişti Metafizice Constanţa (cu prefaţa criticului brăilean Dumitru Anghel) şi „Rătăciri”, Editura Pim Iaşi.

Autoarea este prezentă în mai multe antologii şi a publicat până acum cinci volume de poezie; pentru volumele lansate, a obţinut Premiul III pentru volum publicat la Festivalul Naţional de Poezie „Ion Budai Deleanu”, Geoagiu, 2014.

 

 

Primul volum prezentat „este un cântec al sufletului revărsat în cuvinte, despre oameni, presărat cu amintiri, dar înainte de toate dedicat clipelor”, a spus în deschidere scriitoarea şi jurnalista Angela Ribinciuc. „Nicicând nu s-a scris o poezie mai frumoasă-n tristeţea şi nostalgia ei, ca aceasta, izvorâtă din rana crudă”, a spus şi scriitoarea Cezarina Adamescu, despre cel de-al doilea volum lansat, scris de autoare în memoria fiului dispărut prea repede.

A citit din poezia autoarei scriitoarea bucureşteană Emilia Dănescu, care a fost de altfel prezentă şi la celelalte lansări ale poetei. În continuare, s-a desfăşurat un mic spectacol, susţinut de autoare, de scriitoarea Mariana Eftimie Kabbout, actorul Vlad Vasiliu, elevul Constantin Paul Muscă şi folkistul Săndel Spînu.

Citit 1635 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iulie 2014 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.