O noapte de acces liber pentru devoratorii de muzee

O noapte de acces liber pentru devoratorii de muzee
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă nu vă faceţi un program fără să ţineţi cont că noaptea de 16 spre 17 mai este dedicată, în toată lumea, muzeelor. Sau, mai bine spus, este dedicată vizitatorilor.

Cele trei instituţii muzeale gălăţene s-au pregătit deja pentru un program prelungit uneori şi după miezul nopţii. Manifestarea a fost iniţiată în 2005, la propunerea lui Donnedieu de Vabres, atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros.

Muzeul de Artă Vizuală

Galeriile de artă de la instituţia gălăţeană vor fi deschise, gratuit, pentru orice vizitator, între orele 19,00 – 24,00. Răgazul este destul pentru vizitarea celor trei expoziţii temporare, deschise recent, dar şi a celor permanente. Muzeografii îi aşteaptă cu porţile deschise la Bienala de Arte Plastice „Cezar Ivănescu”, la expoziţia de grafică şi sculptură semnată George Sorin Purcaru, dar şi la manifestarea-concurs „Camil Ressu”, unde elevi de la mai multe licee de artă din ţară şi-au adus lucrările.

Muzeul Judeţean de Istorie

Pasionaţii de istorie sunt aşteptaţi de muzeografi încă de dimineaţă. Sâmbătă, de la ora 11,00 şi până la miezul nopţii, gălăţenii pot intra gratuit la Muzeul Judeţean de Istorie. La sediul central, ei pot să vizioneze o proiecţie-documentar ”70 de ani de muzeografie gălăţeană”, iar la „Casa Cuza Vodă” şi la „Casa Colecţiilor”, expoziţiile permanente. Tot la Muzeul „Casa Colecţiilor” (fosta farmacie Ţinc), de la ora 18,00, se vernisează expoziţia „Smaranda Brăescu – regina aerului”. De numele Smarandei Brăescu se leagă începuturile paraşutismului românesc. Vor fi expuse fotografii cu şi despre această legendă a aerului, precum şi obiecte care au aparţinut paraşutistei cunoscute în ţară şi peste hotare.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

În acest an, muzeul va fi deschis până la ora 2,00 noaptea. Gălăţenii vor avea acces gratuit începând cu ora 20,00. Vizitatorii pot vedea următoarele expoziţii, fie ele temporare sau permanente: „Călătorie prin mări şi oceane”, „Moluştele în arte şi arhitectură” şi  „Expediţii româneşti în Bazinul mediteranean, 2005-2007”. De asemenea, Acvariul şi Planetariumul îi aşteaptă pe toţi „devoratorii de muzee” să (re)descopere minunata lume a peştilor şi fascinantul univers al astronomiei.

Explicaţie foto: Sâmbătă seara, Casa Colecţiilor (fosta Farmacie Ţinc) vă invită şi la un vernisaj

Citit 782 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.