„70 de ani de muzeografie gălăţeană”

„70 de ani de muzeografie gălăţeană”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„70 de ani de muzeografie gălăţeană” este cea mai recentă expoziţie deschisă la Muzeul de Istorie Galaţi, realizată, aşa cum sugerează şi titlul, într-un moment aniversar. Aceasta le propune vizitatorilor o călătorie în timp, printre imaginile care creionează începuturile muzeografiei gălăţene şi evoluţia acestui fenomen cultural până în prezent.

Puteţi vedea zeci de cărţi (studii, monografii, periodice), obiecte inedite, afişe, fotografii-document care au marcat diverse momente importante în evoluţia din ultimii 70 de ani a muzeelor locale. Sunt mărturii ale sutelor de expoziţii şi colecţii care au animat muzeografia locală, un fel de istorie a istoriei.

„Anul întreg este un moment aniversar, întrucât încercăm, prin acţiunile pe care le organizăm, să readucem publicului dorul şi dorinţa de a vedea ceva nou în Muzeul de Istorie. În această expoziţie se găsesc obiecte care au stat la baza Muzeului de Istorie de la deschidere, în 24 ianuarie 1939, şi până astăzi: cărţi, afişe, obiecte care au aparţinut unor personalităţi care au lucrat în acest muzeu, care au lăsat o amintire istoriei noastre gălăţene”, a declarat directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru.

Explicaţie foto: Directorul Cristian Căldăraru (stânga) îi invită pe gălăţeni să afle câte ceva despre istoria muzeelor gălăţene

Citit 767 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.