TINERII ŞI ORAŞUL/ Cenaclul "Punţi peste timp" - Arta de a DĂRUI fericire semenilor
Foto: Sursa foto: Colegiul Naţional "Costache Negri"

TINERII ŞI ORAŞUL/ Cenaclul "Punţi peste timp" - Arta de a DĂRUI fericire semenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cenaclul literar-artistic "Punţi peste timp", coordonat de doamna profesor Valentina Braşoveanu, de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, a ajuns la cea de-a VII-a ediţie.

Vineri, 5 decembrie, a avut loc un spectacol caritabil în cadrul căruia elevii de la CNCN au demonstrat că sunt talentaţi şi sensibili, că iubesc frumosul, dar mai presus de orice că ştiu să împartă bucuriile lor cu ceilalţi.

În cadrul acestei activităţi, devenită tradiţie a colegiului nostru, au fost invitaţi 50 de copii de la şcolile speciale „P. P. Neveanu”, „C. Pufan” şi din cadrul Centrului „Irene şi Stuart”, cărora elevii le-au oferit nu numai un spectacol, ci şi daruri, jucării şi dulciuri, de la „Moş Nicolae”.

Invitaţii au putut urmări evoluând copii talentaţi, aceştia îmbinând armonios literatura, pictura, muzica, teatrul şi coregrafia. Scopul acestui cenaclu este acela de a promova copiii cu aptitudini deosebite în diverse ramuri ale artei şi de a delecta publicul cu momente unice.

Trupa de teatru a colegiului, „Trimbulinzii”, coordonată de doamna profesor Valentina Braşoveanu, a reuşit să aducă tuturor zâmbetele pe buze, iar vernisajul Mihaelei Savin a fost surpriza serii, eleva din clasa a XI-a, ce urmează un profil real, a dovedit că sensibilitatea şi creativitatea nu reprezintă doar atuul celor de la filologie, cum s-ar putea crede. Dansul sportiv a fost apreciat, mai ales că pe scenă au urcat şi Alin Negrea şi partenera sa, Adelina Ion, campioni naţionali la grupa lor de vârstă, 11-13 ani. Spectatorii au avut ocazia să o reîntâlnească şi pe Maria Mitu, câştigătoarea mai multor trofee în cadrul festivalurilor naţionale.

Astfel, spectacolul caritabil a strâns sub acelaşi acoperiş oameni generoşi, cu suflet mare, ce au dovedit că bucuria de a dărui creează adevărate punţi între oameni.

Citit 1010 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.