Concurs de creaţie pentru elevi, la Biblioteca „V.A. Urechia”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cărţi de sute de mii de lei vechi şi recunoaşterea talentului lor. Asta vor primi tinerii gălăţeni care se încumetă să participe la concursul de creaţie literară „Scriitori de ieri, de azi şi de mâine”. Competiţia este organizată de Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, în colaborare cu Asociaţia Difuzorilor şi Editorilor Patronat al Cărţii (ADEPC).

Galaţiul şi Dunărea, temele eseurilor

Concursul  urmăreşte stimularea creativităţii elevilor, ei fiind invitaţi să scrie poveşti sau povestiri pe temele „Galaţi, oraşul inimii mele“ şi „Dunărea, cale de apă”. Concursul are două secţiuni de vârstă, şi anume 8-14 ani, respectiv 14-18 ani.

La concurs pot participa elevi din Galaţi sau din împrejurimi, care au preocupări literare. Lucrările vor menţiona numele autorilor şi următoarele informaţii: vârsta, clasa, şcoala, telefonul, adresa, e-mail. Pentru prima grupă de vârstă lucrările pot avea circa 3 – 4 pagini, iar pentru a doua grupă circa 7 – 8 pagini.

Creaţiile vor fi depuse până sâmbătă, 20 iunie 2009, la Secţia Copii a Bibliotecii „V.A. Urechia”.

Lucrările câştigătoare, publicate

Vor fi acordate premii pentru originalitate, stil, talent literar, dar şi Marele Premiu, în valoare de 100 de lei, transformaţi în cărţi. În plus, pentru cei mai mici participanţi se va acorda premiul „Junior” (40 de lei). Premierea se va face în prezenţa unui scriitor cunoscut şi la eveniment vor fi invitaţi şi tineri muzicieni. Juriul este alcătuit din personalităţi din domeniu şi reprezentanţi ai organizatorilor.

Premierea câştigătorilor va avea loc într-un moment festiv, pe 28 iunie, la Târgului Naţional de Carte AXIS LIBRI, manifestare prilejuită de Ziua Dunării (29 iunie). Lucrările premiate vor fi publicate împreună cu fotografiile autorilor pe site-urile www.adepc.ro şi www.bvau.ro.

Persoana de contact este doamna Maricica Târâlă-Sava, şefa Secţiei Copii din cadrul Bibliotecii „V.A.Urechia”. Informaţii suplimentare pot fi aflate şi prin e-mail, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau telefon 0236.411037 int. 128, 0732.334662, 0724.210351.

Citit 870 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.