Un artist vine de la Paris să expună în Galaţi

Un artist vine de la Paris să expună în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Miercuri 22 iulie, ora 18,0, la Muzeul de Artă Vizuală, se va petrece un vernisaj al unei expoziţii de pictură-grafică. Sub titlul ,,Vălurile Mayei”, lucrările din expoziţie poartă semnătura semnătura lui Cosmin Cociş, artist român cunoscut în lume, care s-a stabilit din anul 2008 în Franţa, unde lucrează ca liber profesionist în atelierele lui din Paris şi Baroncourt, dedicându-şi tot timpul creaţiei şi căutării unor noi forme de expresie plastică”, aflăm din invitaţia primită de la Muzeu.

Artistul, născut în 1976 la Ocna Mureş, este absolvent (în 1999) al Universităţii de Arte şi Design din Cluj Napoca, după care a fost profesor la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, făcând chiar parte din conducerea Uniunii Artiştilor Plastici şi ajungând lider al mişcării artistice de tineret Atelier 35. A participat la numeroase expoziţii şi simpozioane din întreaga lume.

Un proiect recent al său - “Trupuri de lumină” , a avut mare succes, în expoziţii sau în spaţii neconvenţionale din Franţa şi Belgia! În 2005, a lansat Delta Art, „un proiect personal de organizare şi promovare a simpozioanelor de artă private”. De asemenea, organizează şi produce mai multe proiecte artistice experimentale în spaţii neconvenţionale, în barul La Pas din Alba Iulia, de pildă. S-a specializat şi în sculptura animatronică, lucrând pentru TAA Industries, la Oradea, aflăm din ziarul „Unirea” din Alba Iulia. Sculpturi cinematice („păpuşi” cu mecanisme, efecte speciale şi decorurile din parcurile de amuzament din SUA şi Europa) sunt fabricate şi la Oradea!        

Citit 1565 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iulie 2015 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.