Festivalul Naţional de Carte „Axis Libri” începe astăzi

Festivalul Naţional de Carte „Axis Libri” începe astăzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 3.000 de titluri din toate domeniile, 70 de edituri din Galaţi şi din ţară, trei colecţii de carte, 30 de minilibrării, aceasta e oferta Festivalului Naţional de carte „Axis Libri”, ce se va desfăşura pe esplanada pietonală de la P-uri.

Organizat de Biblioteca „V.A. Urechia”, ca întâmpinare la Ziua Dunării, festivalul se deschide sâmbătă, 27 iunie,, de la ora 12,00 şi se încheie marţi seară. În răstimpul celor patru zile au loc lansări de carte, prezentări ale ofertei editurilor, recitaluri muzicale şi de poezie şi alte diverse evenimente conexe. Duminică la prânz vor fi premiaţi, în cadrul aceluiaşi eveniment, câştigătorii concursului de creaţie literară „Scriitori de ieri, de azi şi de mâine”.

Liiceanu, invitat la festival

Unele activităţi se petrec în aer liber, pe esplanadă, altele sunt programate la sediul bibliotecii, în intervalul orala 10,00 – 20,00. „Capul de afiş al festivalului sunt editurile Humanitas, Paralela 45, Polirom, All. Pe toate standurile se vor afla însă cărţi la preţ de târg. Un eveniment editorial, pe care îl vom găzdui luni, de la ora 17,00, la sediul central al bibliotecii, va fi lansarea cărţii lui Gabriel Liiceanu, „Scrisori către fiul meu”, în prezenţa autorului”, ne-a spus directorul bibliotecii, Ilie Zanfir.

Acesta promite că editurile vor veni la Galaţi şi cu noile apariţii, recent lansate la Târgul Bookfest, în măsura în care le mai deţin în stoc. Tot pe esplanada de la P-uri vor fi amplasate, în afara celor 30 de căsuţe de lemn (minilibrării), două corturi unde gălăţenii vor găsi colecţiile de cărţi cu care i-au obişnuit ziarele Adevărul, Cotidianul şi Jurnalul Naţional. Printre editurile care, ieri, îşi confirmaseră prezenţa se mai află Art, RAO, Nemira, Tritonic, Trei.

Festivalul Naţional de Carte „Axis Libri” este organizat în colaborare cu Consiliul Judeţului Galaţi, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Galaţi, Universitatea „Dunărea de Jos”, Asociaţia Naţională a Difuzorilor şi Editorilor – Patronat al Cărţii (ADEPC), Editurile Eikon şi Accente noi. Teatrul Dramatic, Gulliverul, Centrul Cultural sau Liceul de Artă vor interveni cu momente artistice în fiecare zi a festivalului.

„Foarte multe edituri au răspuns la invitaţia noastră prin intermedierea ADEPC. Biblioteca „V.A. Urechia” a cultivat cu fiecare târg sau eveniment naţional, relaţiile cu editurile, în fapt furnizorii noutăţilor de pe rafturile instituţiei. Ne aşteptăm şi la o participare numeroasă a gălăţenilor la festival, mai ales că la bibliotecă înregistrăm, zilnic, în jur de 1200 de utilizatori”, ne-a declarat directorul bibliotecii, invitându-i pe cititorii fideli ai instituţiei la primul festival de asemenea anvergură organizat la Galaţi.

Citit 740 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.