Cinematograful 3D din Galaţi ar putea fi deschis luna asta

Cinematograful 3D din Galaţi ar putea fi deschis luna asta
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, gălăţenii iubitori de artă cinematografică au primit o veste excelentă: urbea de la Dunăre va avea, în sfârşit, un cinematograf, în care vor rula atât filme în format 2D, cât şi 3D. Acesta va fi realizat de Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, care pune la dispoziţie sala de 500 de locuri şi un spaţiu pentru casierie şi restaurant, şi de Adrian Neagu, reprezentantul grupului de investiţii TV SAT, din Buzău.

"Săptămâna viitoare montăm instalaţia"

Pentru că a venit să vadă personal cum decurg lucrările, dar şi pentru a conlucra cu partenerii din Galaţi, Adrian Neagu a fost dispus să ne ofere mai multe detalii despre realizarea cinematografului. "Principalul motiv pentru care m-am decis să vin la Galaţi cu un cinematograf a fost că mă săturasem să aud de la prieteni că aici nu există aşa ceva. Nu mi se pare normal ca al cincilea oraş din ţară, ca populaţie, să facă naveta în alt oraş pentru a vedea un film.

Vom aduce premiere, filme care vor rula în toată ţara, dar vom avea şi programe pentru copii, cel mai probabil la matineu şi în zilele de weekend. Vor rula 4-5 filme pe zi, pentru că suntem conştienţi că fiecare are alt program la serviciu şi, astfel, oamenii se pot bucura de cinema la ore diferite. Am vrut să deschidem chiar la mijlocul lunii noiembrie, cu premiera filmului "Jocurile Foamei", ultima parte, dar instalaţia de rulare a filmelor 3D vine abia pe 17 la Galaţi, aşa că va mai dura un pic până vom reuşi să o montăm. Cel mai probabil, la sfârşitul lunii totul va fi gata şi cinematograful va fi funcţional", ne-a explicat Adrian Neagu.

Şi Ovidiu Manole, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Galaţi, are mare încredere în acest proiect. "Sunt sigur că gălăţenii vor răspunde pozitiv la ideea de cinematograf, chiar dacă nu este într-un mall şi nu are nouă săli. Preţurile nu vor fi mari, filmele vor fi pentru toate gusturile, aşa că nu văd de ce nu ar veni. Dar, cu siguranţă, programul va decurge normal şi pentru o sală plină şi pentru o sală cu doar 20 de oameni în ea", ne-a explicat directorul CCSG.

Investiţia totală este cifrată în jurul sumei de 250.000 de euro, costuri care implică atât echipamentul, cât şi reamenajarea spaţiului. Săptămâna aceasta se lucrează la instalaţia de iluminare a treptelor, cu bandă led, dar şi la montarea suporturilor de pahare pe scaune.

Ca măsură de prevenţie, sala a fost asigurată cu şase extinctoare şi patru ieşiri, astfel încât să se evite îmbulzeala, în cazul spectacolelor cu casa închisă.

Citit 6489 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2015 23:40

7 comentarii

 • postat de Surveyor
  Vineri, 13 Noiembrie 2015 07:51
  92.81.76.***
  Doar 25o.ooo € investie in aparatura de proiectie, sunet si reamenajarea salii ?
  Nu vreau sa par carcotas, dar suma e mititica in comparatie cu "marimea" acesteia.
  Succes !
  1
  0
  Raportează
 • postat de Pompierul de apa mica
  Joi, 12 Noiembrie 2015 10:29
  79.116.110.***
  Doar o intrebare: Casa de Cultura a Sindicatelor, respectiv noul cinematograf 3D au autorizatie PSI?

  Atat doae daca vreti sa ne raspundeti...
  7
  7
  Raportează
 • postat de luke
  Joi, 12 Noiembrie 2015 10:06
  89.137.225.***
  AR PUTEA:))))
  Parca era sigura treaba:))
  Cu chiu cu vai,vom avea si noi unde sa vedem un film de categoria B:)))
  MISTO ORAS,,,,,OAMENII IS SI MAI SI:)))
  NOOOOOOOOOOOOOOOTTT!!!!
  15
  4
  Raportează
 • postat de Să nu fim cârcotași, orașul avea nevoie de un cinema și bine că-i 3D, imaginile sunt spectaculoase, aproape reale.
  Joi, 12 Noiembrie 2015 10:06
  178.138.63.***
  Dacă sunteți supărat pe Stan zis Primar, nu-i belea, dar de un cinema civilizat, era cazul și bine că avem Casa de Cultură ca soluție, vechile cinematografe gălățene fiind pierdute sau în degradare avansată, chiar în pericol de prăbușire, periculoase. Casa de Cultură are o scenă multifuncțională din proiect, este adaptată pentru diferite spectacole, teatru, cinema, spectacol de revistă, cor și altele cu o sală de audiție și vedere la norme ridicate, spațiul fiind aerisit. Poziționarea este foarte bună, la ieșire putând merge spre faleză, cofetării, mici localuri de pe Bulevardul Brăilei, parcare imensă pentru cei ce vin cu mașinile și stații de autobuz, troleu în toate direcțiile. Acum pe bune, eu nu am mașină personală și-mi vine foarte greu să ajung la Mall, la naiba aruncat. Dacă era cap și bună voință, Mall era bine poziționat în spațiul gol a fostei unități de tancuri. Am TV 3D, dar este dezastru să cumperi un DVD 3D, prețul la filmele bune fiind de 200 RON la care te uiți odată....nu merită, cinema 3D este soluția acceptabilă pentru toate buzunarele, bașca că ieși din casă și e mai vedem, ne mai plimbăm la aer.
  1
  18
  Raportează
 • postat de bacalbasa
  Joi, 12 Noiembrie 2015 07:58
  5.13.184.***
  ma pishhhh pe manipularea voastra galatenii au inceput sa vada saracia prin lentile 3 d??
  22
  3
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 12 Noiembrie 2015 05:55
  89.137.231.***
  ...izolat...esti tu... .Era super sa fie la mall, si cu mai multe sali asa cum au promis .Dar e un inceput...
  18
  12
  Raportează
 • postat de Mulțumim, felicitări, ne bucurăm, avem cinema și nu unul oarecare, este și 3 D.
  Joi, 12 Noiembrie 2015 00:26
  178.138.63.***
  Să fie într-un ceas bun, la 3D sigur vin gălățenii și cu siguranță investiția se va amortiza într-un timp scurt. Acum pentru început, o mică reclamă nu strică pe plan local la radiourile locale, ceva anunț prin difuzoare montate pe o mașină, văzută ca la circ și sigur veți avea o inaugurare în forță. Mall nu era o soluție, fiind cam izolat poziționat, Casa de Cultură având o poziționare mai centrală față de configurația orașului și în special prin transportul public. Avem de câștigat împreună,, spectatori, investitor și chiar Casa de Cultură prin revigorare. Felicitări investitorului, felicitări celor din Casa de Cultură, în sfârșit avem un cinema, și nu oarecare, unul 3D. Bravo și mulțumim, chiar aveam nevoie de un cinema civilizat și bine că rulează și 3D.
  8
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.