VERNISAJ cu peste o sută de FOTOGRAFII premiate
Foto: Autor: Andrei Iliescu - medalie de aur, pentru lucrarea "Poveste de iarnă"

VERNISAJ cu peste o sută de FOTOGRAFII premiate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste 40 de artişti fotografi din ţară, cu lucrări apreciate la nivel internaţional, s-au reunit la Galaţi, în cadrul primei ediţii a Salonului Naţional de Fotografie „Dunărea de Jos”. Fotografiile premiate vor fi expuse vineri, 11 decembrie, de la ora 18,00, în holul Universităţii „Dunărea de Jos”.

La Salonul fotografic, fiecare artist a trimis câte cinci lucrări, unui juriu format din Eugen Negrea, artist al Federaţiei Internaţionale pentru Arta Fotografică (AFIAP), preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Ştefan Toth, AFIAP, preşedintele Asociaţiei EURO FOTO ART din Oradea, şi artistul plastic Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

„Membrilor juriului nu le-a fost prea uşor să stabileasacă fotografiile câştigătoare. Numeroasele lucrări de bună calitate au făcut ca, în final, Salonul, la prima lui ediţie, să fie o reuşită. Lista premianţilor este reprezentativă prin lucrările analizate de juriu. Văzând interesul artiştilor fotografi de a fi prezenţi cu lucrări într-o astfel de competiţie, poate ediţia viitoare se va extinde, devenind internaţională. Şi spunem aceasta gândindu-ne la numeroasele expoziţii internaţionale găzduite de simezele Centrului Cultural, datorită colaborării fotoclubului gălăţean cu importante fotocluburi din afara ţării”, ne-a declarat Nicolaie Sburlan, organizatorul Salonului fotografic.

Asociaţia Artiştilor Fotografi din România i-a oferit medalia de aur fotografului gălăţean Andrei Iliescu, care a prezentat lucrarea „Poveste de iarnă”.

Citit 1522 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.